Sağkan’ın, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunan heyet, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Burada Anıtkabir özel Defterini imzalayan TBB Başkanı, deftere şunları kaydetti:

Büyük Atatürk,

En büyük eserin ve emanetin olan Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında; bağımsız karakterine, yurtseverliğine ve Müdafa-i Hukuka olan bağlılığına duyduğumuz sonsuz saygı ve şükranla yine, yeniden, bu sefer TBB’nin en yüksek karar mercii olan Genel Kurulunu oluşturan Baro Başkanlarımız, delegelerimiz ve seçilmiş organlarımızla huzurundayız.

23 Nisanlarda çocuklarımızla kuruluşun ve kurtuluşun Meclisini kutlamaya, 19 Mayıslarda Samsun’dan atılan o ilk adımın kararlılığını yeniden hissetmeye, 30 Ağustoslarda dünyanın en şanlı zaferini tüm dünyaya yeniden ilan etmeye ve 29 Ekimlerde evimiz, yurdumuz, geleceğimiz Cumhuriyet için şükranlarımızı sunmaya geldik. Eserin ve emanetin öyle büyük ki, senenin her gününde bizim yollarımız hep sana çıkıyor.

Özgür bir ülkede, insan onuruna yaraşır yaşamın ancak adaletle mümkün olabileceğinin bilinciyle, doğan her günde adaletin tesisi için mücadele veren evlatların olarak bugün yine buradayız, huzurundayız.

Bizler, hayatını hak mücadelesine adamış; "İnsan haklarına saygılı; demokratik, laik, sosyal hukuk devleti" ilkeleri üzerine kurulu anayasal düzeni korumak; Cumhuriyet Hukuku'na ve hukukun üstünlüğüne sahip çıkmak görevini ruhunda ve vicdanlarında taşıyan avukatlarız.

Bu görevimizi; pusulamız olan ilkelerinin ışığında ve hiçbir tahakküme boyun eğmeden yerine getireceğimizin sözünü bir kez daha, aynı kararlılıkla veriyoruz.

Kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyetimizin hak savunucuları olarak, bu cübbeyi giydiğimiz sürece hukuk mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz.

Her gün daha da büyüyen hayranlık, şükran ve hiç azalmayacak özlemle…

Av. R. Erinç Sağkan
Türkiye Barolar Birliği Başkanı