Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)
Adana'da direksiyon dersi verdiği müdürünün eşi Nilüfer Sevil Gökmen'i (41) aşkına karşılık vermediği gerekçesiyle tüfekle öldürüp, müdürünü de yaraladığı iddia edilen Mustafa İzgümengep'in (28) ceza almaktan kurtulmak için mahkemede yaptığı deli numarası tutmadı. Akıl sağlığının yerinde olduğu saptanan İzgümengep, avukatının rapora itiraz etmesi üzerine yeniden rapor alınması için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.
Namık Kemal Mahallesi'nde 24 Nisan'da tüfekle Nilüfer Sevil'i öldürüp, şoförlüğünü yaptığı eğlence merkezi müdürü Necmi Gökmen'i (56) de yaraladıktan sonra kaçarken yakalanıp tutuklanan katil zanlısı İzgümengep'in Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen İzgümengep'in mahkemedeki tutarsız hareketleri ve savunması herkesi şaşırttı.
SANIK SANDALYESİ YERİNE YERE OTURDU
Önceki duruşmada, duruşma salonunda sanık sandalyesi yerine yere oturup ifade veren, cezaevinde görüşüne gelen avukatını kendisine çikolata getirmediği için azletmeye kalkışan İzgümengep, "Avukat beni deli yerine koyuyor. Ben deli değilim. Avukata güvenmiyorum. Savunmasını da istemiyorum. Bu davayı açan savcıyı da istemiyorum. Olaydan sonra kötü rüyalar görmeye başladım. Nilüfer'i vurduğumu hatırlamıyorum. Nilüfer'in öldüğünü ispat edin 80 yıl değil, 100 yıl değil, 120 yıl hapis verin umrumda olmaz" demişti.
AKILLI ÇIKTI
Bu savunmalarının ardından akıl rahatsızlığı olup olmadığının belirlenmesi için Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilen İzgümengep ile ilgili rapor mahkemeye geldi. Mahkeme başkanı, raporda katil zanlısı İzgümengep'in akıl sağlığının yerinde olduğunun belirtildiğini söyledi.
YENİDEN RAPOR ALINACAK
Rapora itiraz eden İzgümengep'in avukatı, "Rapor açıklayıcı ve fenni değildir" diyerek müvekkilinin İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek yeniden rapor aldırılmasını istedi.
Mahkeme heyeti, İzgümengep'i akıl sağlığı ile ilgili kesin rapor aldırılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk etti. Duruşma, raporun beklenilmesi için ertelendi.
Deli numarası tutmadı
Direksiyon dersi verdiği müdürünün eşini karşılıksız aşk yüzünden öldüren katil zanlısı akıllı çıktı
Yorumlar
Trend Haberler
Miras davasında duruşma, hastanın evinde görüldü
SANIĞI DURUŞMADA TEMSİL EDEN AVUKATIN VEKALETNAME İBRAZ ETMEMİŞ OLMASI, VEKALET ÜCRETİNE HAK KAZANMASINI ENGELLEMEZ
ARABULUCULUK TUTANAĞININ UYAP ÜZERİNDEN ERİŞİLEBİLİR OLMASI NEDENİYLE BELGENİN FOTOKOPİSİNİN SUNULMASI İLE YETİNİLMESİ, TUTANAK ASLI VEYA ARABULUCU TARAFINDAN ONAYLANMIŞ BİR SURETİNİN SUNULMAMASI DAVANIN USULDEN REDDİNE YOL AÇAR
ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ DAVASI
İstanbul Barosu'ndan 'Avukat Alpaslan Köybaşı' açıklaması: İddialar doğru değil
YARGITAY 2. HUKUK DAİRESİ'NİN AİLE KONUTU NEDENİNE DAYANAN TAPU İPTAL VE TESCİL DAVASINA İLİŞKİN KARARLARI
Ankara Barosu 2026 yılı 'Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'
ARABULUCUCULUK ANLAŞMA BELGESİNİN İCRA EDİLEBİLİRLİĞİ
Yargılamanın Süresi ve Adil Yargılanma Hakkı
YARGITAY UYGULAMASINA GÜVENEREK AÇILAN DAVALARDA, UYGULAMANIN DEĞİŞMESİNDEN KAYNAKLI OLARAK DAVANIN REDDEDİLMESİ HALİNDE VEKALET ÜCRETİNE HÜKMEDİLMEMESİ




