Süreç içinde isimleri sürekli listelerde gezen bazı isimler ise 63 kişi arasında yer almadı. Mazeretini ileten Sezen Aksu ve son ana kadar ismi anılan ünlü sanatçı Hülya Avşar da listeden çıktı. Avşar, çözüm sürecini dışarıdan destekleyeceğini açıkladı. Ayrıca Taha Akyol, Mehmet Barlas, Hasan Cemal, Haşim Haşimi gibi isimler, çeşitli gerekçelerle listede yer almadı. Bunlardan bazılarının rahatsızlıklarını ilettikleri öğrenildi.

COŞAR'IN YERİNE HASAN KARAKAYA
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşar, teklifi kabul etmedi. Açıklanan listeden çekilen Coşar’ın yerine Akit’in Ankara temsilcisi Hasan Karakaya seçildi. Bu arada DİSK Başkanı Erol Ekici de DİSK Başkanlığı görevinden ayrıldığı için görevi kabul etmediğini belirtti.

AKİL İNSANLAR HEYETİ için tıklayınız

TBB BASIN AÇIKLAMASI
Türkiye Barolar Birliği olarak “Akil Adamlar Grubu” içerisinde yer almamız konusunda yapılan öneri, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu’nun 2 Nisan 2013 tarihli oturumunda değerlendirilmiş olup Yönetim Kurulunca, bu grubun içerisinde yer alınmaması yönünde karar alınmış ve alınan bu karar öneriyi yapan makama iletilmiştir.
Kamuoyunun bilgisine sunarım.

Saygılarımla.
Av. V. Ahsen Coşar
Türkiye Barolar Birliği Başkanı