İstanbul Barosu Konferans Salonunda 5 Eylül Salı günü saat 13.00 ve 15.00 olmak üzere iki ayrı törenle 95 avukat, ailelerinin, yakınlarının huzurunda meslek yeminini ederek avukatlık ruhsatnamesini almaya hak kazandı. Genç avukatlara cübbeleri, Baro Başkanı Av. Filiz Saraç ve meslek üstadları tarafından giydirildi; ruhsatnameleri takdim edildi.

Yemin törenine; İstanbul Barosu Başkanı Av. Filiz Saraç, Başkan Yardımcısı Av. Ali Gürbüz, Genel Sekreter Av. Burcu Öztoprak Alsulu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Av. Bahar Güldaş, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Gülderen Z. Kavak Yıldırım, Av. Sinan Naipoğlu, Av. Bahar Ünlüer  Öztürk ve Av. Hüseyin Köprülü katıldı.

ÜYE SAYISI 60 BİN 616 OLDU

Meslek yemini ederek avukatlık ruhsatnamesini almaya hak kazanan 95 genç avukat ile birlikte 5 Eylül 2023 itibariyle İstanbul Barosu’nun üyesi sayısı 60 bin 616 oldu. Üye sayının 31 bin 405’i kadın, 29 bin 211'i ise erkek avukattan oluşuyor.

"BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ"

İstanbul Barosu Başkanı Av. Filiz Saraç, törende yaptığı konuşmada, “Sevgili meslektaşlarım, İstanbul Baromuz sadece nicelik olarak değil kurumsal olarak da dünyanın en köklü, en eski barolarından biridir. Sizler bugün 145 yıllık köklü bir çınar olan İstanbul Baromuzun üyesi olacaksınız, onun levhasına yazılacaksınız. Yarın avukatlığa başlayacaksınız. Savunma, yargının kurucu unsurlarından biridir. Hak ve adalet savaşı veren avukatların yüreklerinde ve omuzlarındadır savunma görevi. İstanbul Barosu üyesi olmak hem bir sorumluluk hem de çok büyük bir onur. Bu sorumluluğu en güzel şekilde taşıyacağınızdan hiçbir kuşkumuz yok. Geleceği şekillendirecek olan siz değerli meslektaşlarımızsınız. Avukatlık mesleğinin geleceğinin nasıl olacağı, dünyada ve memleketimizde hukukun nereye gittiği ve bundan sonrasında da Avukatlık mesleğinin iş alanlarının, saygınlığının artırılmasının nasıl olacağı konusunda, bizler yaşadığımız tecrübelerle, sizler vizyonuz ve enerjiniz ile bu konuda destek olacaksınız. Hep birlikte en güzelini başaracağız.” dedi.