Kendisine, eşine ve 22 yaşındaki oğluna koronavirüs teşhisi konulan ve hastalığı yenen Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz, yaşadıklarını çektiği video ile anlattı.

13 Martta yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvurduğunu belirten Feyiz, 18 Martta testinin pozitif çıktığını ve Haseki'de r-tedavi altına alındığını anlattı. Dün, taburcu olduğunu aktaran Feyiz öğrencilerine ve vatandaşlara hitap ettiği videosunda evde kalın çağrısı yaptı.

Rektör, paylaştığı mesajda şunları söyledi:

‘O GÜN TEST YAPTIRDIM’

"13 Mart Cuma sabahı yüksek ateş, aşırı üşüme ve titreme ile hastaneye başvurdum. O gün test yaptırdım ve evde karantina altına aldım kendimi. Hastalık ile savaşmaya başladım. Test sonucun 18 Mart gece 02.30’da bana pozitif olarak bildirildi. 03.30’da Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldım ve hemen tedaviye başlanıldı. Ve bu hastalığı yenerek dün taburcu edildim."

EŞİ VE OĞLUNA DA POZİTİF TEŞHİSİ KONULDU

Eşinin de pozitif çıktığını belirten Feyiz, "şu an hastanede. Hastalıkla mücadelesi devam ediyor ama bugün yarın taburcu edileceğini biliyorum. 22 yaşında bir oğlum var o da pozitif. Bir başka evde karantina altında" ifadelerinde bulundu.

‘LÜTFEN, LÜTFEN YUVANIZDA KALIN’

Feyiz, sözlerine şöyle devam etti:

"Sevgili gençler, öğrencilerim insanlık büyük bir trajedi yaşıyor. Sizler bu hastalığı anlamadan geçiriyorsunuz, oğlum da hastalığın emaresi bile yok. Bu sizi çok büyük bir hastalığı yayma potansiyeli adayına dönüştürüyor. Sizlerden ricam, lütfen lütfen yuvanızda kalın."