Başkanlık makamında düzenlenen yemin törenine Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, Genel Sekreter Av. İlker Mengü, Sayman Av. V. Mert Kuşdemir, Yönetim Kurulu üyeleri Av. Neval Yurtdaş, Av. Özcan Delihasan, Av. Erkan Çetin, Av. İlker Güzel, avukatlar ve aileler katılarak, ruhsat alan avukatların mutluluklarını paylaştı.

AVUKATLIK RUHSATINI SINIF ARKADAŞINDAN ALDI

İlginç buluşma ruhsat töreninde gerçekleşti. Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Dursun Ali Demirboğa, Avukatlık ruhsatını 1999 yılında Ankara Hukuk Fakültesi’nden sınıf arkadaşı olan Baro Başkanı Av. Gökayaz’ın elinden aldı. Av. Gökayaz, yıllar sonra sınıf arkadaşıyla ruhsat töreninde bir araya gelmenin ve ruhsatını takdim etmenin mutluluğunu yaşadı. Av. Gökayaz, meslektaşına bundan sonraki dönemde başarılarının devamını diledi.

Doç. Dr. Dursun Ali Demirboğa, TBB Başkanı Av. Erinç Sağkan ve Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz ile Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde sınıf arkadaşı olduklarını hatırlattı. Doç. Dr. Demirboğa, duygu ve düşüncelerini şöyle paylaştı: “Eğitim hayatından sonra akademik çalışmalar yaparak mesleki kariyerimi sürdürdüm. Bundan sonraki süreçte uygulamanın içinde daha fazla yer alacak olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bugün avukatlık ruhsatımı sınıf arkadaşımın elinden alıyor olmam benim için ayrı bir mutluluk ve güzel rastlantı oldu. Başkanıma teşekkür ediyorum”

Baro Başkanı Av. Gökayaz, mesleğe ilk adımı atan meslektaşlarının başarılı birer avukat olacağına inancının tam olduğunu belirterek, "Bugünden itibaren sayısı Türkiye'de 170 bini bulan avukatları temsil ettiğinizi asla unutmayın. Bu mesleğin vakarına uygun davranmak hepimizin görevi ve sorumluluğudur. Sizlere başarılı ve meslek heyecanı bitmeyen bir meslek yaşamı diliyorum.” dedi. 

Daha sonra ailelerin gururlu bakışları altında meslek yemini eden avukatlara cübbeleri, büro avukatları Av. İmren Ezici, Av. Mustafa Eser, Av. Yunus Emre Güney, Av. Eray Balcı ve  Av. Fatih Mehmet Yalıner tarafından giydirildi.