Bireysel kullanımlar kadar kurumsal kullanıcılar da yine teknolojiyi kullanarak ihtiyaçlarını karşılama, ürünlerini tanıtma, ürünlerini pazarlama ve müşteri ağı oluşturma gibi çeşitli misyonları yerine getirme amacı içerisindedir. Dijital pazarlamanın da son derece yaygın olarak kullanılması bu alandaki gelişmeleri doğrudan tetiklemektedir. Özellikle de pandemi sürecinde başta bireysel girişimler olmak üzere kurumsal işletmeler de teknolojiye yönelmiş birçok işlevini dijital sistemler üzerinde geliştirmeye başlamıştır.

Özellikle de dijital pazarlama rekabetinde ön plana çıkmak için SEO kavramına olan ilgi daha da artmıştır. Arama motoru optimizasyonu olarak da nitelendirilen SEO, arama motorlarının daha rahat biçimde anlaşılması için olanak sağlayan, web sitesinin optimize edilmesinde öncül olan ve hedeflenen anahtar kelimelere göre arama motorlarında yükseltme yapmasına olanak sağlayan bir teknolojidir. Pandemiyle birlkte SEO'ya kurumsal işletmeler tarafından yoğun ilgi de olmuştur. Kurumsal işletmelerin ürünlerini ve hizmetlerini daha iyi tanıtabilmesi, kitleleriyle buluşturabilmesi ve doğal olarak daha geniş alanlara yayılarak kendini tanıtabilmesi açısından SEO çalışmalarını sürdürdükleri de bilinmektedir.

Covid-19'un Dijital Pazarlama Üzerine Etkisi

Covid-19 salgını tüm dünyayı çeşitli alanlarda olumsuz etkilemeye devam ederken teknolojiyi olumlu anlamda öne çıkarması pazarlama yapan kurumsal şirketleri de harekete geçirmiştir. Birçok işletme ve kurum kendi web siteleri, mobil uygulamaları ya da herhangi bir dijital ortamları üzerinden dijital pazarlama akınına geçmiş ve teknolojiyi daha net bir şekilde kullanmaya başlamışlardır. Dijital pazarlama, bir nevi pazarlama bileşenidir. Ürün ve hizmetlerin tanıtılması için bilgisayar, telefonlar veya diğer platformlar gibi internetin ulaştığı ve çevrimiçi tabanının olduğu sistemi kullanmaktadır. Dijital pazarlamanın fiili pazarlamaya göre avantajı 7/24 erişimin olması ve hizmetin de sınırsız biçimde herkese sunulmasıdır. Bu durumun farkında olan işletmeler pandeminin de etkisiyle birlikte dijital pazarlama alanına geçmeye başlamışlardır. Covid-19'un dijital pazarlama üzerine etkisi oldukça büyüktür. Büyük kurumsal şirketlerin kendi reklamlarını da yapmaları için dijital pazarlama önemli bir kriterdir. Ancak dijital pazarlamanın çok daha uygun, profesyonel ve en iyi sonuçları alabilecek şekilde yapılması için de bu alanda hizmet veren SEO ajansı ile ortak çalışılmasında yarar vardır.

Covid-19 ve Dijital Pazarlama

Covid 19 ve dijital pazarlama direkt olarak SEO ile de bağlantılıdır. İnternetten ürün ve hizmet satışı yapan kurumsal firmaların SEO desteği alması Google aramalarda daha yüksek sıralarda görüntülenmeleri açısından önemlidir. Covid-19 salgınıyla birlikte insanların evlerde vakit geçirmesi dolayısıyla teknolojinin daha da fazla kullanılmasına yol açmıştır. Milyonlarca teknoloji kullanıcısı internet üzerinde ihtiyaç duyduğu ürünlerin alışı için sizi tercih edebilir. Bu durumun oluşması için de kurumsal firmaların kendilerini daha iyi tanıtması, reklamlarını daha iyi yapması, SEO ajansı tarafından SEO desteği alarak Google aramalarında daha üst sıralarda olması ve dolayısıyla güven ve müşteri memnuniyeti kazanarak yoluna devam etmesi gerekmektedir.

Pandemi Sürecinde Dijital Pazarlama

Pandemi sürecinde dijital pazarlama sektörüne olan talep fazlasıyla artmıştır. İhtiyaçların dijital platformlar üzerinden karşılanması sebebiyle de kurumsal firmalar yoğun taleplere karşı yeni platformlar açmayı, mevcut platformlarını güçlendirmeyi ve Google sıralamalarında daha yükseklere çıkarak müşteri portföyünü daha geniş alanlara yaymayı amaçlamışlardır. Dijital pazarlama sektöründeki bu amaçlar da yine beraberinde bu alanda profesyonel hizmet veren SEO ajansı firmalarının önemini ortaya koymuştur.

Bu bağlamda 2015 yılından beri merkezi İzmir olan ve tüm Türkiye'ye dijital pazarlama alanında hizmetlerini sunan Proji ile siz de tanışarak marka değerinizi artırabilir, kurumunuzun daha geniş portföy yakalamasına da olanak sağlayabilirsiniz. Proji başta web tasarım ve SEO olmak üzere internet reklamcılığı, sosyal medya reklamcılığı, sosyal medya yönetimi, grafik tasarım gibi çeşitli dijital hizmetleri de sunmaktadır. Her zaman müşteri memnuniyetine önem veren ve müşteri isteklerini en iyi şekilde yerine getirecek seviyede kaliteli iş çıkarmaya çalışan Proji, hızlı bir şekilde büyümeye devam etmektedir. Sizler de İzmir SEO ajansı olarak Proji'yi tercih ederek dijital pazarlama alanındaki amaçlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.