Erkeklerde göğüs kılları ile de saç ekimi yapılabilir. Yani kellik problemi olan erkeklerde göğüs bölgesinde yer alan kıl kökleri alınarak saçlı deriye uygulandığında saçlarda artış görülecektir. Bu uygulamada özellikle FUE ve DHI gibi modern yöntemler tercih edildiğinde göğüsten alınan kıllar saç ekiminde kullanılabilir.

Erkelerde saç ekimi yapılırken vücudun hangi bölgesinde kıl yoğunluğu fazla olursa bu bölgelerden kıl kökleri alınabilir ve saç ekimi yapılabilir. Yani göğüs, bacak, kol gibi birçok bölge donör olarak belirlenebilir ve saç ekiminde başarılı bir şekilde kullanılabilir. Saç ekiminde göğüs kıllarınızdan alınan örnekler kliniğimizde saç ekiminde kullanılabiliyor.

Göğüs Kıllarından Saç Ekimi Neden Yapılır?

Saç ekimi işlemlerinde başarılı sonuç sağlamak için kılların bol olduğu bir bölge donör olarak seçiliyor. Donör olarak seçilen bölgeden özel tekniklerle kıl kökleri alınır. Daha sonra kafa derisinde saçın ince ve az olduğu bölgelere nakil işlemi yapılır. Bazı erkeklerde verici olarak nitelendirilen donör bölgede yeterli kıl kökü olmayabilir.

Bu durumda göğüs bölgesinden alınan kıl kökleri ile saç ekimi yapılabilir. Ancak geleneksel saç ekim yöntemlerinde donör bölge olarak göğüs bölgesi kullanılamaz. Göğüs bölgesinden kıl köklerinin tek tek alınmasına imkan tanıyan yöntemler kullanılabilir. Modern teknikler ile göğüs kıllarından alından kıl kökleri saçlarda saç kökü olarak kullanılabilir.

Saç ekiminde donör bölge olarak göğüs bölgesi sadece ense gibi farklı bölgelerinde yeterli oranda kıl kökü olmayan erkeklerde kullanılabilir. Doğru teknik ve yöntem kullanılırsa göğüs kıllarından da saç ekimi yapılabilir.

Saç ekimi konusunda donör bölgenin belirlenmesi için hastanın muayene edilmesi gerekir. Bunun için seyreklik durumu, donör bölge olabilecek noktaların incelenmesi gibi işlemlerden sonra kıl ekimine geçilir.

Göğüs Kıllarından Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Göğüs kıllarından saç ekimi yapılması süreci normal saç ekimi ile aynı prosedürlerle uygulanıyor. Bu uygulama da lokal anestezi ile yapılıyor ve  bölgeden kıl kökleri gelişmiş yöntemlerle alınıyor. Göğüs bölgesi  saçlı deriye göre daha az gerginlik seviyesinde oluyor. Bu nedenle uygulama sırasında göğüs bölgesindeki greftlerin çıkması adına bölgenin cilt altına fizyolojik olarak şişirme işlemi uygulanıyor.

Bu uygulamada doğru yöntem kullanılmazsa yeterli oranda greft yani kıl kökü çıkarılmaz. Bu uygulamada doğru yöntemler kullanıldığında alınan köklerde kayıp en az oranda olur. Uygulamada göğüs bölgesinden elde edilen kıl kökleri daha sonra özel bir yöntemle seyrelme olan bölgeye eklenir.

Göğüs kıllarından saç ekimi yapılırken duruma ve uzmanların görüşüne göre farklı yöntemler kullanılabilir. Ancak bu uygulama sırasında  geleneksel yöntemlerin uygulanması zor olur. Bu nedenle de modern saç ekimi tekniklerinin kullanılması  gerekiyor.

Göğüs kıllarından saç ekimi konusunda merak ettiğiniz her noktayı kliniğimize her zaman sorabilirsiniz.

Göğüs Kıllarından Saç Ekimi Avantajları Nelerdir?

Vücutta her bölgeden alınan her kıl saç ekimi için doğru sonuçlar vermez. Göğüs kıllarında da profesyonel bir çalışma yapıldığında göğüs kıllarından saç ekimi yapılabilir.

Göğüs kıllarından saç ekimi avantajları şöyledir;

  • Göğüs kılları kalın ve sert olursa saç ekimi yapılabilir. Kalın ve sert kıllar doğru yöntemlerle alınarak güçlü köklere sahip saçlara kavuşmak mümkün olur.
  • Göğüs kılları tekil greftlerden meydana geliyor. Bu sayede saç ekiminde sıklaştırma yapılacaksa  göğüs kılları çok etkili sonuçlar sağlar.
  • Göğüs bölgelerin büyüme sürecinde kıvırcık yapıda olur. Bu sayede orta ve arka bölgelerde çok estetik bir sonuç ortaya çıkacaktır.
  • Göğüs bölgesinde kıl olan erkeklerde epilasyon çok tercih edilen yöntemler arasındadır. Saç ekiminde göğüs kılları kullanılırsa diğer bir avantajı ise fazla göğüs kıllarından kurtulmada fayda sağlamasıdır.
  • Göğüs bölgesinden alınan kıllardan saç ekimi yapıldığında FUT izi ve yara skar izleri  kolaylıkla kapanabilir.
  • Başarısız bir saç ekiminden sonra ve saç greftlerinin yeterli olmaması durumunda göğüs kıllarından saç ekimi tercih edilebilir.

Göğüs Kıllarından Saç Ekimi Fiyatları Değişiyor mu?

Göğüs kıllarından saç ekimi fiyatları diğer bölgelere göre biraz daha maliyetli olur. Çünkü göğüs kıllarında bir operasyonda alınan greft miktarı her zaman çok daha az olacaktır. Bu nedenle göğüs bölgesinden alınan greftlerde süreç daha uzun ve meşakkatli olur. Bu nedenle de göğüs bölgesinden donör olarak greft alınacaksa fiyatlar değişiklik gösterir.

Saç ekimi işlemleri genellikle greft sayısına göre belirleniyor. Ek olarak saç ekimi fiyatları tamamen kişiye özel belirleniyor. Tüm bunlar sebebiyle göğüs kıllarından saç ekimi yapıldığında fiyatlar değişiklik gösterecektir.

Saç ekimi fiyatları ve detayları için hemen kliniğimizi arayarak bilgi alabilirsiniz.