Türkiye’nin bir günlük gündemi, başka ülkelerin altı aylık gündemine bedel. Diğer ülkelerin aylar boyunca yaşadığı olayları, biz bir günde yaşıyoruz.
          Bu gündemi takip edebilmek bile zor. Hele altında yatan gerçeği çözebilmek ve anlayabilmek nerede ise mümkün değil.
         Tam bir arap saçına benziyor.
         Çözebilirsen çöz.
         Eğlence yeri olarak kurulan Luna parklarda bir takım aletler vardır. Ufak kabin gibi şeylerin içine binince, ani hareketlerle sağa sola fırlar, döner, savrulur, birden yükselir alçalır, insanlar içinden inince başları döner, yürüyemezler.
         İşte Türkiye’nin bir günlük gündemi de böyle. Daha akşam olmadan insanın başı dönüyor, Olayları takip edemiyor. Bir sürü saçma sapan olay karma karışık bir şekilde etrafımızı çevreliyor, dengemizi bozuyor.
         Bir de olayların öyle bağlantıları var ki, sıradan ve basit bir olay, sarmaşık gibi en akıl almaz yerlere kadar gidiyor.
         İhbar üzerine yollarda yakalanan silah yüklü TIR’ların içinden MİT görevlileri çıkıyor. Arama yapmak isteyen savcı ve polisler “haddini bilmez densizler” olarak tanımlanıyor. Gizli bir olayın nasıl ihbar edildiği bir yana, silah nakli, polis, savcı, MİT, hükümet, silahın gönderileceği ülke ve örgütler birbirine karışmış durumda.
         Yolsuzluk, rüşvet, ihale operasyonları “vukuat-ı adiye” yani alışılmış olaylar haline geldi. Artık Savcının kovuşturma kararını, polisler göz ardı ediyor, uygulamıyor. Olayı bir yana bırakan Polis, Savcıyı; Savcı, polisi şikayet ediyor.
         Yargının en yüksek kurumlarından olan ve daha yeni dizayn edilen HSYK bir açıklama yayınlıyor. Hükümet bu açıklama ve idari kararı “korsan bildiri” olarak tanımlıyor.
         En üst kamu görevlilerinin senelerden beri tutuklu olarak yargılandığı, ağır cezalara mahkum edildiği davalarda, devlet içine yerleşen siyaset-tarikat bağlantılı örgüt elemanlarının yasa dışı ve sahte belgelerle “kumpas” kurduğu iddia ediliyor ve bu insanlar hala hapislerde yatıyor.
         Bütün bunların yanında aylarca senelerce atanamayan ve pazarcılık yapan öğretmenler, aylar sonra iptal edilen ve güvenilmeyen sınavlar, her gün yükselen döviz-dolar-euro kurları, her gün arttığı bildirilen fasulyeden doğalgaza uzanan fiyatlar günlük haberlerin süsü oluyor.
Bir günlük gazeteyi, dergiyi alın, bir biri ile alakasız iki televizyon kanalını açın, iki kişiyi, iki siyasetçiyi dinleyin;
Bir günlük, evet bir günlük gündemi bunların oluşturduğunu göreceksiniz.
Başka ülke insanları bir günde bu kadar olay yaşasalar komaya girerler.
Maşallah bizim insanımız şerbetli.