Sevgilisi Sıla Gençoğlu’nun şikayeti üzerine hakkında soruşturma başlatılan oyuncu Ahmet Kural hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifade vermek için adliyeye geldi. Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddet Suçları savcılığına gelen Kural'ın, adliyeye gelişini çok sayıda basın mensubu takip etti. Soruları yanıtsız bırakan Kural, şüpheli sıfatıyla ifade vermek üzere savcının odasına girdi.

ARAMA YAPILMADI

Kural’ın adliyeye avukat girişinden girmesi dikkat çekti. Adliyenin C blokundaki avukat girişinden içeri alınan Kural, avukatı ve yanlarındaki 2 kişiyle soruşturma savcısının bulunduğu 6. kata çıktı.

‘HAKSIZ OLMAK HAKSIZLIĞA UĞRAMAKTAN DAHA ACIDIR’

Ahmet Kural, savcılığa ifade vermesinin ardından adliye önünde bir açıklama yaptı. İddialarla ilgili açıklamalarını sadece resmi makamlara yapacağını söylediğini ifade eden Kural, “Konuyla ilgili açıklamaları sadece resmi makamlara yapacağımı belirttim. Savcıya ifade verdim. Türk adaletine güveniyorum. Benim için her anlamda yeni bir başlangıç. Böyle bir konuyla adımın anıldığı için tekrar herkesten özür diliyorum. Asılsız iftira yargısız infaz yapanlara şunu söylüyorum: ‘Haksız olmak haksızlığa uğramaktan daha acıdır” dedi.

‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ’

Ahmet Kural’ın avukatı Sibel Aydın da şu açıklamayı yaptı: “Günlerdir yaratılan manipülasyon sürecinde ben ısrarla tek bir tarafın ifade verdiğini belirtmiştim. Bu olayı hiçbir şekilde kamuoyuyla paylaşmama kararı aldık. Sadece yargı mercilerine ifade vereceğimizi söyledik. Biz şu anda sayın savcıya ifademizi verdik. Müvekkilim ifadesinde olayın ayrıntılarını anlatmıştır. Toplum tek taraflı bilgilendirmiştir, farklı algı yaratılmıştır, ifadesinden de anlaşılacaktır. Adil yargılanma hakkına ve savunma hakkına herkesin saygı duyması gerekiyor. Bunun aksine davranan insanlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağım, Sıla Hanım’ın avukatını baroya şikayet edeceğim. Müvekkilimin kişilik haklarına zarar verecek olan itham, iftira, hakaret nedeniyle uğrayacağı zarardan dolayı kişi ve kurumlar hakkında yasal sürece yarından itibaren derhal başlıyoruz.”

>> Sıla'nın avukatı Rezan Epözdemir: 'Biz de gerekli hukuki başvuruları yapacağız'

Şarkıcı Sıla Gençoğlu, fiziksel şiddet gördüğünü iddia ettiği oyuncu sevgilisi Ahmet Kural'dan şikayetçi olmuştu. Ünlü şarkıcı, mahkemeden, Kural'ın 3 ay süresince kendisine yaklaşmamasına yönelik koruma kararı aldırdı. İfade verme işleminin ardından adliye çıkışında basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Gençoğlu, "Bir hukuki sürecin içindeyiz. Çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Zamanı gelince zaten konuşacağız. Savcılığa ifade vermeye geldim. Ahmet Kural'dan şikayetçiyim" ifadelerini kullanmıştı.

SILA'NIN İFADESİ

Sıla ifadesinde, "Yerlerde sürüklendim, kafam duvarlara vuruldu. Kaçmaya çalıştığım sırada, Ahmet Kural tekrar yakaladı ve kafama kül tablasıyla vurdu. Yoğun hakarete maruz kaldım. Yaklaşık 45 dakika sürüyor bu saldırı" dedi.

İfadesinde evden çıkmaya çalışırken Ahmet Kural’ın tekrar kendisini yakaladığını ve tekrar bir boğuşma olduğunu belirten Sıla, bu sırada üstün başının parçalandığını, zar zor kapıyı açıp kaçtığını ifade etti. Sıla panik içinde şoförüne ulaştığını ve şoförü tarafından kurtarıldığına söyledi. Olaydan hemen sonra eve gittiğini, evindeki hizmetçisinin de kendisini görünce şoka girdiğini belirten Sıla, onları da tanık gösterdi. Sıla, saldırıya ilişkin olarak karakola gidip darp raporu aldı. Vücudundaki morluklar tespit edildi ve ünlü şarkıcı daha sonra savcılığa başvuruda bulundu.

AHMET KURAL'IN AÇIKLAMASI

Sıla'nın ifadesinden sonra Ahmet Kural da şu açıklamayı yapmıştı: Öncelikle böyle çirkin iddialarla karşınızda olduğum için çok üzgünüm. Bu çirkin iddiaların hiç birini kabul etmiyorum. 28 Ekim günü Sıla ve ailem yemek yedik. Güle oynaya evimize geldik. Ayrıntıları savcıya vereceğim ifadede öğreneceğimiz üzere aramızda karşılıklı itişme oldu. Bu esnada sadece kolunu tutum. Onun dışında hiçbir iddiayı kabul etmiyorum. Bununla ilgili hukuki yollara başvuracağım. Çok üzgünüm, çok!