Hayata dair aklınızda ne varsa şu andan itibaren unutun. Bugünden itibaren bambaşka bir insan olun. Hayat kimisine göre uzun soluklu kimisine göre ise nefes alıp verme anı kadar kısa bir serüvendir. Herkes için ortak amaç ise kuşkusuz mutlu olmaktır.

Üniversite okuma oranının her geçen gün arttığı ülkemizde kuşkusuz hukuk okuyan öğrenci sayısı da artmaktadır. Şuan için Türkiye Barolar Birliği tarafından yapılan resmi tespitlere göre Türkiye’de avukat sayısı yaklaşık 100.000 bandına yaklaşmıştır. Bu durum başta benimde içinde bulunduğum mesleğe yeni başlayan genç avukatları tedirgin etmekte acaba müvekkilim olur mu, ekonomik özgürlüğü mü elde edebilir miyim gibi birçok soruyu akla getirmektedir. Tüm bu soru işaretleri geleceğe kuşkuyla bakmamıza, mesleğe başlarken gereksiz bir önyargıya kapılmamıza neden olmaktadır. Gelir ve iş kaygısı ne yazık ki bin bir zorlukla kazanarak okuduğumuz üniversite yaşamının ardından zorlukların bitmediğini adeta yaşayarak bizlere göstermektedir. Gelelim asıl konumuza bu yazıyı kaleme almamın asıl sebebi sizleri umutsuzluğa sevk etmek değil aksine icra ettiğimiz mesleğin güzelliklerinin farkına vararak geleceğe dair umutla bakabilmektir.

“Yaşıyorsak hala umut var demektir.” ne güzelde söylemiş Seneca. Evet yaşıyoruz ve hala geleceğe umutla bakıyoruz. Umutla bakmak zorundayız. Her gün yaşanan trafik kazalarında, maden facialarında veyahut iş kazalarında yitip giden yaşamları görerek bunların tezahür etmemesi için ne yapabilirimin yanıtını aramalıyız. İnsanların hayatlarında fark yaratabilmeliyiz. Genç arkadaşlarım, gelecek ve iş kaygısı bizleri umutsuzla sevk etmesin. Gelecek bizleriz. Bizleri olumsuz düşüncelere sevk edecek tüm konulardan uzak durmalıyız. Uzak durmalıyız ki zihnimiz özgürleşsin beraberinde gelecek güzelleşsin.

Hayatın sıradanlığı bizleri bazı değerlerden uzaklaştırmasın. Selamlaşalım, gülümseyelim, insanların kederlerini az da olsa unutmalarında bir yapı taşı olalım. İyi birer hukukçudan önce sağlıklı birer fert olalım. Geleceğe umutla bakabilen nesiller yetişmesi dileğiyle sevgi ve selamlarımla.