Cunda Adası’nda nerede kalınır?

Cunda otel seçenekleri açısından ülkemizdeki çoğu ada gibi daha salaş atmosfere sahip butik otel, apart ve pansiyon türü opsiyonlar sunuyor. Sizin için hangisinin daha elverişli olduğuna karar vermenizi sağlayabilecek birkaç karar ölçütü bulunuyor.

Butik otel

Cunda Adası’ndaki butik oteller genellikle oda kahvaltısı seçeneği ile öne çıkıyor. Son Vapur Kuleli Konuk Evi gibi bazı butik oteller balayı çiftlerinin de tercih edebileceği klasmanda. Çocuklu ailelerin de tercih edebileceği aile otelleri de bulunan butik otellerin en büyük avantajı oldukça ekonomik oluşu. Üstelik düşündüğünüz otel erken rezervasyon indirimine de giriyorsa daha hesaplı bir tatil yapma şansı elde edebilirsiniz. Üstelik denize sıfır konumda yer alan butik otellere de yönelebilirsiniz fakat bu oteller genelde ucuz ve popüler olduğu için yer bulma konusunda hızlı olmanızı öneririz. Cunda butik oteller konseptinde ortalama olarak 1.918-3.018 TL (gecelik tek kişi) arasında konaklama imkanı bulabilirsiniz.

Pansiyon otel

Bölgede genellikle Cunda Adası’nın yerel halkının ailece işlettiği pansiyon oteller de sıkça karşınıza çıkacaktır. Bu otellerden bazıları sadece oda konaklama seçeneği ile butik otelden dahi hesaplı gelebilir. Konaklamanın lüks olması benim önceliğim değil, ben diğer tatil giderlerime daha çok yatırım yapıp konaklama masrafımdan kısacağım diyenlere önerebileceğimiz bir konaklama biçimi.  Fakat tüm pansiyonlar için genelleme yapmak mümkün değil, Cunda Duru Pansiyon oda kahvaltısını da ücrete dahil eden yerlerden. Pansiyon otellerde konaklamanın ortalama maliyeti ise 2024 Şubat’ı itibarıyla 2.980 TL- 5.980 TL arasında.

Taş Konak-Hoteller

Apart ve pansiyon tarzı otellere kıyasla biraz daha lüks ve konforlu sayılabilecek konak tipi hotel ve taş evler hem otantik hem de rahat bir tatil deneyimi arayışında olanlar için birebir. Cunda Rota Hotel gibi hem estetik hem de balayı çiftlerine özel hizmetler sunan oteller ilgi çekici olabilir. Denize sıfır, delüks otel olarak da Mola Cunda Hotel oldukça popüler destinasyonlardan. Kum plajı bulunan ve doğa ile iç içe tatil fırsatı sunan King Aegeus, meşhur taş konak hissini iliklerinize kadar hissedebileceğiniz Cunda Taş Konak bölgede tercih edebileceğiniz seçkin oteller arasında. Otellerin ortalama fiyatları 2024 Şubat’ı itibarıyla 2.294 TL-10.500 TL arasında.

Kiralık evler

Eğer kalabalık bir arkadaş grubu ya da çoluklu çocuklu ailenizle tatile çıkacaksanız yine adanın yerel halkının kendi evlerini sezonluk olarak kiraya verdiğini bilmenizde fayda var. Bu şartlar altında ev kiralamak hem daha rahat hem de kişiler arasında bölüştürüleceği için daha hesaplı olacaktır.

Cunda Adası’na gelmişken neler yapmalı?

Konaklamadan bahsetmişken tatilinizin ana merkezi olarak kabul edeceğiniz otelinizi seçtikten sonra geriye denizin ve kumun keyfini çıkarmak kalıyor. Adada neler yapılır, nereler gezilir diye soranlara bisikletle adayı turlamayı, Sarımsaklı ve Şeytan Sofrası bölgesini keşfe çıkmayı öneririz. Kültür turizmi sevdalıları ise Taksiyarhis Kilisesi’ne mutlaka uğramalı.

 Cunda’da ne yenir ne içilir?

Cunda’ya giderseniz ada olması itibarıyla mutlaka deniz ürünlerini deneyin. En taze ve lezzetli balık ve deniz ürünlerini denizden çıktığı gibi tüketmek lezzet avcılarını mutlu edecektir. Özellikle ahtapot ızgara denemenizi öneririz. Ege'ye özgü ıspanaklı, bamyalı zeytinyağlı mezeleri masanızdan eksik etmeyin. Midye dolmanın en tazesini Cunda'da bulabilirsiniz. Balık çorbası da serin bir yaz akşamı için güzel bir başlangıç için önerdiğimiz lezzetlerden.

 Cunda Adası’na ulaşım nasıl?

 Cunda Adası’na varmak için öncelikle Balıkesir’in Edremit ilçesinde konumlanan Koca Seyit Havalimanına iniş yapmalısınız. Ardından toplu taşıma araçlarıyla ya da en konforlu ve risksiz olan araç kiralama seçeneğini kullanarak Cunda Adası’na ulaşabilirsiniz.