Örgü ürünlerin yapımı için gerekli olan temel malzemelerin başında gelen örgü ipleri; bitkisel veya hayvansal içerikli olabilmektedir. Bitkisel içerikli örgü ipleri; pamuk, kenevir ve bambudur. Hayvansal içerikli olan el örgü ipleri ise; yün, ipek, tiftik, merinos, alpaka, kaşmir ve organik yündür. Doğal örgü ipleri dışında sentetik örgü ipleri de çok farklı alanda kullanılabilmektedir. Akrilik ve polyester içerikli örgü ipleri sentetik iplerdir. Sentetik örgü ipleri hem temizleme kolaylığı hem de uygun fiyatlı olması nedeni ile sıklıkla tercih edilmektedir. En çok tercih edilen örgü ipleri ile ilgili bilinmesi gerekenleri hobitu kurucusu Erkan Tunçelli anlattı:

  •  En Çok Kullanılan Örgü İpleri

İnsanların hobi ürünlerine olan meraklarının artması ile birlikte örgü malzemelerine olan rağbet de her zamankinden fazla hale gelmiştir. Farklı kullanım amaçlarına uygun olarak üretilen örgü ipleri, insanlığın en temel ihtiyacı olan barınma ihtiyacını karşılamaktadır. Örgü ipleri hem ilkbahar ve yaz mevsiminde hem de sonbahar ve kış mevsiminde kullanılabilmektedir. En çok tercih edilen yazlık örgü ipleri arasında; bambu, akrilik ve pamuk örgü ipi yer almaktadır. Kadife örgü ipi, makrome ipi, yün ip ve fantazi örgü ipi ise kış aylarında tercih edilen ip çeşitleri arasında bulunmaktadır. Bu ip çeşitlerinin piyasada farklı renk ve kalınlıkları mevcuttur.

Kış mevsiminde sıcak tutma özellikleri ile ön plana çıkan yün ipler ile kazak, bere, hırka, eldiven, atkı, şal ve yelek gibi ürünler yapılabilmektedir. Bebek ürünlerinde en çok kullanılan ip çeşidi ise bebek ipi olmaktadır. Bebek ipi üretimi gerçekleştiren firmalar, farklı renk ve kalınlık alternatiflerini kişilerin beğenisine sunmaktadır. %100 pamuk bebek ipleri, bebeklerin narin ciltleri ile uyumludur. Bebek ciltlerinde herhangi bir tahrişe ve alerjik reaksiyona sebep olmamaktadır. Bebek ipinin farklı kalınlıkları piyasada bulunmaktadır. Bebek giyim ürünlerinde ince bebek ipi tercih edilirken, kalın bebek ipleri ise battaniye yapımında kullanılmaktadır. Bebek ipleri ile hırka, pantolon, patik, çorap, battaniye, yelek, emzik ipi, atkı, eldiven, şapka, bere, puset takımı ve yatak örtüsü gibi ürünler örülebilmektedir.  

  •  En Çok Kullanılan Örgü İpi Renkleri

Örgü iplerinin her yaş grubundan kadın ve erkeğe yönelik renk alternatifleri bulunmaktadır. Yaz aylarında genellikle sarı, beyaz, krem, turuncu, pembe, mavi ve yeşil gibi açık renk tonları tercih edilirken, kış aylarında ise kahverengi, siyah, lacivert, gri ve mor gibi koyu renk tonları kullanılmaktadır. Bebek ürünlerinde kullanılan iplerde ise en çok tercih edilen renkler arasında; beyaz, sarı, mavi ve pembe yer almaktadır. Düz renklerin dışında desenli, benekli ve kırçıllı örgü ipleri de bulunmaktadır. Bunun yanı sıra iki renkten oluşan ip yumakları sayesinde kendinden geçişli örgüler örülebilmektedir. Simli örgü ipleri ile ise ışıltılı çok sayıda ürün tasarlanabilmektedir.