Ahmet Taner Kışlalı 21.Ekim.1999 günü sabahı ailesine iyi günler dileyerek evinden çıktı, arabasının ön camında silecek üzerinde bulunan yabancı bir maddeyi almak için uzandı… 

Büyük bir patlama, sonra büyük bir sessizlik.         

Ahmet Taner Kışlalı öldürülmüştü……..   

Kışlalı’ların Vekili olarak katıldığım bu davanın resmi veya hukuki adı “Yasadışı Kudüs Ordusu / Tevhid-Selam Örgütü Davası” dır. Bu isim, davaya konu olan sanıkların kafa yapısını göstermektedir. Hala aynı kafa ile uğraşmaktayız.

Dava, kamuoyunda “Umut Davası” adı ile bilinmektedir. Davanın maktul’leri olarak :          

1. Ahmet Taner Kışlalı – 21.10.1999 (Arabasına bomba yerleştirmek suretiyle)          

2. Muammer Aksoy – 30.1.1990 (Tabanca ile başörtüsü neden gösterilmek suretiyle)          

3. Bahriye Üçok – 6.10.1990 (Bombalı paket yollamak suretiyle)         

4. Uğur Mumcu – 24.1.1993 (Arabasına bomba yerleştirmek suretiyle)

öldürülmüşlerdir.

Kamuoyunda davaya “Umut Davası” adının verilmesinin nedeni; Atatürkçü aydınlara, Türkiye Cumhuriyeti’nin laik kimliğine yönelik eylemlerin ardındaki gizli ilişkilerin, gerici ve bölücü “kumpasların” aydınlığa çıkacağından kaynaklanan ”umut”tan kaynaklanmıştır. Ancak, katledilen vatanseverlerimizin Avukatları sıfatıyla takip ettiğim davadan sonra geçen 19 sene sonunda, bu umut yeşermemiştir. Dava ve arkasındaki ilişkiler yumağı karanlıklar içinde kalmış ve bu kumpası, “başka kumpaslar” izlemiştir. 

Buna karşın, teselli bulacağımız, kaynak odur ki; Atatürkçü aydınların mücadele gücü ve azmi hiç azalmamış, bilakis müthiş derecede artmıştır ve giderek artacaktır.

Av.A.Erdem AKYÜZ