Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hukuk Topluluğunun kariyer günleri kapsamında Av. Mehmet Gün tarafından verilen konferans İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşti. Av. Mehmet Gün, hayat hikayesini, zorlu eğitim öğretim hayatını ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

Avukat Gün, “Anadolu insanı bir yere giderken bohça içerisinde azık verir. Birinci azık vücudunuzu sürdürmek için, enerjinizi kazanıp bir şeyler yapabilmeniz için ama ikinci azıksa bu Anadolu insanının herkese verdiği her anne-babanın çocuğuna verdiği çok değerli bir azık. Yedikçe tükenmeyen tersine çoğalan ve sizleri güçlendiren bir azık.

Anam iki tane azık vermiş birincisini biliyordum beni otobüsle Çanakkale’ye giderken verirdi bu çantaları yolda ne olur ne olmaz diye ama öbür azığın farkında değildim ta ki avukat olup da o azığın benim için ne kadar önemli olduğunu anlayıncaya kadar.

Dürüstlük, doğruluk, çalışkanlık, dayanışma, saygı, sevgi, değer bilirlik ve tevekkül Anadolu’da insanlara çok eski zamanlardan beri verilmiş olan değerler ve bunlar sizin her zaman yanınızda olacak, her zaman size kazandıracak olan değerler” diye konuştu.

Öğrencilere üniversiteden mezun olduktan sonraki süreçle ilgili bazı tavsiyelerde bulunan Gün, "Buradan mezun olduğunuzda ortalama 25 yaş diyelim, 30 yaşına kadar geçirmeniz gereken kritik beş sene var. Her şeye bir hayal kurmakla başlayın. İhtiyacınız olabilecek her şeye sonsuza kadar sahip olabileceğinizi düşünün, öyle hayal edin. Felsefede bir tartışma var. Acaba hayal midir gerçek olan yoksa gerçek midir hayal olan diye. Böyle bir ilişki var, hayal ederseniz çok şeyler başarabilirsiniz. Öyle bir dünyada yaşıyorsunuz ki bilgi büyüyor, dünya küçülüyor, değerler yükseliyor. Dürüstlük, şeffaflık, Anadolu’da insanların ikinci bohçası dediğim şeyler yükseliyor. Refah, verimlilik, iyi kaynak kullanımları, rekabetçilik, fırsat eşitliği, gelir dağılımı, paylaşımı, azim, kararlılık, sürdürülebilirlik gibi bir sürü şey konuşuyoruz. Bu dünyada yüz bin birinci avukatsınız ruhsatınızı aldığınız gün. Elinizdeki ikinci bohça her zaman yanınızda olmalı, bunları hep taşımalısınız” dedi.