Zarrab aleyhine açtığı dolandırıcılık, kara para aklama davasında, 75 yıl hapis cezası isteyen Bharara, dava sürecinde bir dönem Türkiye’de de “rock star” muamelesi gördü; Davayı açtığında sadece 7 bin olan Twitter takipçi sayısı bir anda 200 binin üzerine çıktı. Yeni takipçilerin büyük çoğunluğu da Türkiye’den.

Türk takipçilerinin Türkiye’ye davet ettiği, kebap göndermeyi, evinde ağırlamayı teklif ettiği Bharara, son olarak Los Angeles’ta ortaya çıktı.

2016-11-30t185308z_294459153_rc1eeef9bcb0_rtrmadp_3_usa-trump

Ancak tahmin edilenin aksine Bharara, bir dava için değil, Oscar ödül töreni sonrası verilen partilerden birine katılmak için Los Angeles’taydı.

Vanity Fair dergisinin Oscar töreni sonrasında verdiği partiye katılan Preet Bharara, her yıl gelenek haline gelen “photo booth” yani fotoğraf kabininde yapılan şipşak çekime eşi Dalya ile birlikte katılmayı ihmal etmedi.

PARTİDE İLGİNÇ İSİMLER

Bharara’nın katıldığı Vanity Fair partisinin diğer konukları da, kendilerinden oldukça bahsettiren isimlerdendi.

Partiye, ABD Başkanı Bill Clinton döneminde “Beyaz Saray stajyeri” olan ve Clinton’la yaşadığı ilişki ile gündeme gelen Monica Lewinsky de katıldı.

Parti konuklarından bir başkası ise, geçen yıl yapılan ABD Başkanlık seçimlerinde, Donald Trump’ın “gazabına uğrayan”, haber spikeri Megyn Kelly oldu. Fox News’ta görev yaparken, ABD’nin Demokrat ve Cumhuriyetçi Başkan adaylarının katıldığı programlarda moderatör olarak görev yapan Kelly, sorduğu sorularla Trump’ın tepkisini çekmişti.

Preet Bharara ve eşi Dalya’nın katıldığı Vanity Fair partisindeki diğer ünlüler ise, ünlü film yıldızı joan Collins, ünlü şarkıcı Katy Perry, modacı Dianne Von Furstenberg, film yönetmeni JJ Abrams oldu.