Muratpaşa’da yaşayan Mualla Doğan, aynı ilçedeki eşyalı evini 2 yıl önce Belçika vatandaşı Abdulwahab B. ve ABD'li Bethany E.'ye kiraya verdi. 2 yıllık süreçte iddiaya göre eve farklı kişiler girip çıkınca Doğan kiracılarını uyardı. Ancak olay devam edip, binada yaşayan diğer kişilerden de şikayet gelince Doğan, avukat Şerife Sultan Alp'e vekalet verip kiracıları tahliye etmesini talep etti.

Hukuki süreci başlatan Alp, tahliye kararı aldırdı. Alp ardından kiracıları arayarak tahliye için geleceklerini, eşyalarını toplamalarını söyledi. 2 Mayıs günü icra memuru ile adrese giden Şerife Sultan Alp, beklemedikleri bir tepkiyle karşılaştı. Abdulwahab B. ve Bethany E., uzun süre çalınmasına rağmen kapıyı açmadı. Polis ve çilingir kapıyı açınca ikili, cep telefonları ile o anları kayıt altına almaya başladı ve İngilizce 'Biz Amerikan vatandaşıyız, bize dokunamazsınız' diyerek memurlara zorluk çıkardı.

Zaman zaman küfür ve hakaret eden Abdulwahab B. ve Bethany E., bir görevlinin de sırtına vurdu. Bethany E., bir süre sonra evde bulunan Kur'an-ı Kerim'i alıp ev sahibi Doğan'a doğru sallayarak 'Şeytan, siz şeytansınız' dedi. Yaşanan anlar icraya gelen ekip tarafından da kayıt altına alındı. Yaklaşık 3 saat süren tahliye işleminin sonunda eşyalı kiraya verilen evdeki bazı eşyaların evde olmadığı fark edildi.