Törene Ağrı Barosu Başkanı Av. Serdar Günakın ve Yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliğinde katılan Sağkan; meslektaşları bir araya gelmenin, onların sorunlarını, eleştirilerini ve görüşlerini bizzat kendilerinden dinleyebilmenin değerine vurgu yaptı. Usta-çırak ilişkisinin önemine dikkat çeken Sağkan, 40 yıldır yaşamın her alanında hak savunuculuğu yapan Av. Ahmet Yılmaz’a savunma mesleğine ve insan haklarına sunduğu katkıdan dolayı teşekkür etti.

Konuşmasında TBB Yönetimi olarak 20 ay önce göreve başladıklarını hatırlatan Sağkan, “Bir genel kurul yaşandı, defteri orada kapatarak yeni bir sayfa açtık. 81 baro ile beraber meslek hakları ve savunmanın bağımsızlığı için ortaklaşmayı başardık” ifadelerini kullandı.

Birlik Başkanı, TBB’nin mesleğin ekonomik krizle birlikte büyüyen sorunlarının çözümüne ve 6 Şubat depreminin yaralarının sarılmasına yönelik olarak barolarla birlikte yürüttüğü faaliyetleri anlatarak, “Avukatlık mesleğinin sorunlarına ilişkin 16 temel başlık belirledik ve çözüm önerilerimizi hazırladık” dedi, çözüm önerilerini hayata geçirmek için Adalet Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kuruluyla çalışma yürüttüklerini kaydetti. Sağkan daha sonra avukatlardan gelen soruları cevapladı.

AĞRI PROTOKOLÜNE ZİYARETLER

Ağrı’da bir dizi ziyaret gerçekleştiren TBB Başkanı Sağkan, Vali Mustafa Koç, Belediye Başkanı Metin Karadoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Çalış ve Adalet Komisyonu Başkanı Abdullah Boyraz’la makamlarında bir araya geldi.