Kendisine eşlik eden TBB Yönetim Kurulu Üyesi Av. Melih Yardımcı, Sivas Barosu Başkanı Av. Fatih Sevim ve konuk Baro Başkanları ile birlikte Sivas Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende yer alan Sağkan, ardından Sivas Kongresi’ne ev sahipliği yapan tarihi binayı gezerek etkinlikleri izledi.

Birlik Başkanı Sağkan, öğleden sonra da TBB, Sivas Barosu ve Avukatlar Vakfı tarafından Sivas’ta düzenlenen “Cumhuriyet’in 100 Yıllık Ceza Hukuku Düzeni” konulu konferansa katıldı.

Konferansın açış konuşmalarını Av. R. Erinç Sağkan, Sivas Barosu Başkanı Av. Fatih Sevim ve Avukatlar Vakfı Başkan Yardımcısı Av. Nazan Moroğlu yaptı.

Sağkan, konuşmasında vatan topraklarının geri alınma iradesinin benimsendiği Sivas Kongresi’nin 104. yılında Sivas’ta bulunmaktan gurur duyduğunu söyleyerek, tarihi kararların önemine dikkat çekti. Türkiye Barolar Birliği olarak Cumhuriyet’in 100. yılı etkinliklerine deprem sonrasında Samsun’dan yola çıkarak başladıklarını kaydeden Sağkan, etkinliğin hazırlanmasında emeği geçenlere ve başta deprem bölgesinden gelenler olmak üzere katılım sağlayan Baro Başkanları ile meslektaşlara teşekkür etti.

Moderatörlüğünü İstanbul Barosu önceki dönem başkanlarından Av. Mehmet Durakoğlu’nun yaptığı konferansta Prof. Dr. Devrim Güngör, Doç. Dr. Fahri Gökçen Taner ve Dr. Öğ. Üyesi Yaprak Öntan birer sunum gerçekleştirdi.

Birlik Başkanı, konferansın ardından Sivas Barosu tarafından meslekte 40 ve 50 yılı dolduran avukatlar için düzenlenen törene katılarak meslek ustalarına teşekkür plaketi takdim etti.