Van depreminde pek çok vatandaşımızın yaralanması ve hayatını kaybetmesi yanında, çok sayıda öğretmenimiz de hayatını kaybetmiştir. Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımız yanında “görev şehidi” olan öğretmenlerimizi de hayırla anıyoruz.

Van depreminde çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetmiş, yaralanmış, mal ve can yönünden büyük kayıplara uğramıştır. Hayatını kaybeden bu kişiler içinde en yoğun meslek gurubunu öğretmenlerimiz oluşturmaktadır. Öğretmen olmak için senelerini veren, öğretmen olarak tayin olabilmek için Bakanlık kapılarında uğraşlar veren ve Türkiye’nin çeşitli bölge ve illerinden giden, pek çoğu da hayatının çok genç yaşlarında bulunan bu insanlara çok şey borçluyuz. Aziz öğretmenlerimizin her biri birer görev şehidi’dir.

Ülkemizde eleştirilen pek çok şeyin yanında, büyük bir özveri ve övünç kaynağı olan olayların da dile getirilmesi gereklidir. Bu kadar zorluklar içinde görev yapan öğretmenlerimiz, yaşadıkları güç koşullardan şikayetçi olmadıkları gibi, aynı yerde, aynı görevi, aynı özveri ile yapacaklarını söyleyerek büyük bir vatanseverlik örneği göstermektedirler. Kendilerine şükran borçluyuz.

Öğretmenlerimizin kutsal görevlerini yansıtan sözlerden bazı örnekleri sunmak isteriz :
- Dünyanın her tarafında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakar ve muhterem unsurlarıdır. K.Atatürk
- Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. K.Atatürk
- Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum. Hz.Ali 
- Yeryüzünde öğretmenlikten daha şerefli bir meslek tanımıyorum. Diyojen
- Dünyada her şeye değer biçilebilir ama öğretmenin eserine değer biçilemez.Socrates
- Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir.K.Atatürk
- Deprem sırasında daha önce öğretmenlerimizin öğrettiklerini uygulamaya çalıştım. Sürekli aklımdaki duaları okuyordum. Duaları bitirdikten sonra İstiklal Marşı okuyordum. Serhat Tokay, Deprem felaketinde göçük altından 3 gün sonra çıkarılan 13 yaşındaki öğrenci.
Bu sözlerin ışığı altında, deprem felaketinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımız yanında, Atatürk ilke ve devrimlerinin bekçisi olan aziz öğretmenlerimizi de hayırla anmaktayız

Av.A.Erdem Akyüz
Hukukun Egemenliği E.Derneği Genel Başkanı


(Bu köşe yazısı, sayın Av. Erdem AKYÜZ tarafından www.hukukihaber.net sitesinde yayınlanması için kaleme alınmıştır. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısının tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısının bir bölümü, aktif link verilerek kullanılabilir. Yazarı ve kaynağı gösterilmeden kısmen ya da tamamen yayınlanması şahsi haklara ve fikri haklara aykırılık teşkil eder.)