CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENLERİNİN İPTALİ FEVKALEDE YANLIŞ BİR KARAR OLMUŞTUR

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Atatürk Kültür Merkezi (AKM) tören alanında düzenlenen resm-i geçidin iptal edilmesine karar verilmesi üzerine bir açıklama yapan Hukukun Egemenliği Derneği Genel Başkanı Av.A.Erdem Akyüz; Cumhuriyet Bayramını kutlama törenlerinin iptal edilmesinin fevkalade yanlış bir karar olduğunu ifade etti.

Akyüz “Son günlerde ülkemiz iki büyük olay ile sarsılmıştır. Bunlardan birisi yükselen terör sonucunda Güroymak’ta polislerimizin ve Hakkari’de askerlerimizin şehit edilmesidir. Bir diğeri ise Van ve çevresinde yaşanan deprem sonucu çok sayıda yurttaşımızın hayatını kaybetmesi ve yaralanmasıdır. Her iki olayında Türk Milletini derinden yaraladığı bir gerçektir. Bütün tesellimiz bu vahim olaylar sonucunda bile Türk Milletinin tek bir vücut olarak birleşmiş ve yaralarını sarma da büyük bir istenç ve bütünlük göstermiş olmasıdır.” Demiştir.

Yaşanan deprem nedeniyle törenlerin iptal edilmesinin yanlış olduğunu ifade eden Akyüz “Yaşanan bütün bu olaylara rağmen Başkent Ankara’da Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak olan Cumhuriyet Bayramı törenlerinin deprem nedeniyle iptal edilmesi yanlış ve hatalı bir karar olmuştur. Burada yapılacak olan törenler bir eğlence değildir. Türk Milletinin gücünü, milli birlik ve bütünlüğünü, milli dayanışma ve yardımlaşmasını gösterecek ve kuvvet kazandıracak olan törenlerdir. Son günlerde yaşanan olaylara karşı direnç ve dayanışmayı artırıcı nitelik taşımaktadırlar. Başkent Ankara’da yapılan bu uygulama doğal olarak diğer illere de sirayet edecek ve aynı iptaller diğer illerde de yaşanacaktır. Bu iptaller, yanlış söylenti ve olasılıkların dile getirilmesine de yol açacaktır. Bütün tören hazırlıklarının yapılmış ve depremin akabinde bir iptal kararı alınmamış olmasına rağmen, daha sonraki bir tarih de alınan iptal kararının bir gerekçesi de kalmamıştır. Bu şekilde yapılan bu büyük hatanın bir şekilde telafi edilmesi zorunludur.” Demiştir.

 

Hukukun Egemenliği E.Derneği

Açıklaması