Demiroğlu Bilim Üniversitesinden:

DEMİROĞLU BİLİM ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 13/8/2006 tarihli ve 26258 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Demiroğlu Bilim Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının sonuna aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Öğrenci, öğrenim ücretini yıllık olarak öder, üst yarıyıldan ders alamayan öğrenciler, tekrar edecekleri derslerin AKTS kredisine göre yeni eğitim-öğretim yılı ücreti üzerinden öğrenim ücreti öder.”

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“ç) Öğrenci, alt yarıyıllarından (F) harf notu aldığı dersleri almakla yükümlü olup, ayrıca alt yarıyıllarından (D) ve (D+) harf notu olarak aldığı dersleri tekrar alabilir. ANO ve AGNO hesabında tekrarlanan dersler için öğrencinin aldığı son not geçerlidir.”

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 24 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 24- (1) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu hariç, başarı baraj notu en az 2.00’dır. Herhangi bir yarıyıl sonunda AGNO’su başarı baraj notunun altında kalan öğrenciler, sınamalı öğrenci sayılırlar. Sınamalı öğrenciler; Üniversitede faaliyette bulunan öğrenci dernekleri, kulüpleri ve spor kollarında yönetici veya yönetim kurulu üyesi ve öğrenci temsilcisi olamaz, yurt dışı staj ve yarışmalara ve öğrencilerin yararlanabileceği burslara aday gösterilemezler.

(2) AGNO’su üst üste iki yarıyıl başarı baraj notunun altında olan öğrenciler başarısız duruma girerler. Başarısız öğrenciler bir üst yarıyıldan yeni ders alamaz, ancak daha önce başarısız ya da koşullu başarılı oldukları derslerden, içinde bulundukları dönemde açılanlardan öncelikle (F) ve (VF) harf notu aldıkları dersleri zorunlu olarak, (D) ve (D+) harf notu aldıkları dersleri ise isterlerse tekrarlarlar. Bu durumda tekrarlanan dersten alınan son başarı notu, önceki nota bakılmadan AGNO hesaplamasında not dökümüne yansır.

(3) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri başarısız oldukları dersleri bir sonraki eğitim-öğretim yılında tekrar ederler. Bu durumda öğrencinin bir yarıyılda alacağı eğitim ve öğretim çalışmaları yükü; öğrencinin isteği, danışmanın onayı ile tamamlanır. Son sınıf öğrencileri; yarıyıl AKTS ders yüküne ek olarak en fazla 15 AKTS karşılığı derse (alınan derslerin karşılığının 15 AKTS’yi aşması halinde en çok üç ders) kayıt yaptırabilirler.

(4) Normal eğitim-öğretim süresini tamamlayan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri; mezun olabilmek için daha önce alıp başarısız olduğu ve/veya hiç almadığı dersler için AKTS başına tespit edilen ücreti öder. Bu dersler için ödenecek öğrenim ücreti miktarı o yıl için belirlenen eğitim-öğretim ücretinden fazla olamaz. Öğrenciler akademik takvime uygun olarak ders kaydı yaptırmakla yükümlüdürler. Öğrencinin bir yarıyılda kayıt olabileceği AKTS kredisi 45 AKTS’yi aşmaz.”

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 25 inci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“ç) Bitirme telafi sınavı: Bitirme sınavına girme koşullarını sağladığı halde herhangi bir nedenle giremeyen veya bitirme sınavı sonunda başarısız ya da koşullu başarılı olan öğrenciler için bitirme sınavından sonra yapılan sınavdır. Bitirme sınavları sonunda öğrenciler başarısız (F) ve koşullu başarılı (D) ve (D+) harf notu aldıkları veya sınava girme koşullarını sağladıkları halde, herhangi bir nedenle sınavına giremedikleri dersler için açılacak telafi sınavlarına girebilirler. Bu öğrencilerin yarıyıl içi sınav ve çalışmalarına ait notları aynen geçerli kabul edilir.”

MADDE 5- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 6- Bu Yönetmelik hükümlerini Demiroğlu Bilim Üniversitesi Rektörü yürütür.