Yeni sistemin ayrıntılarını aktaran Bakan Gürlek, “Terfi ve teftiş sonuçları ile liyakat ve mesleğe uygunluk göstergeleri puanlamaya yansıtılacak; doğu-batı ayrımı kalkacak; nesnel ve ölçülebilir kriterler ön plana çıkacak” ifadelerini kullandı.
Bakan Gürlek, vatandaşların adalete daha etkin ve hızlı erişmesi için yargıda köklü bir dönüşüm başlattıklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı’nı Adaletin Yüzyılı kılma hedefiyle reformlarını sürdürdüklerini belirten Bakan Gürlek, “Hedefimiz, vatandaşlarımızın hakkına makul sürede kavuştuğu, daha etkin ve daha güven veren bir yargı sistemidir” dedi.
“YARGININ HIZLANDIRILMASI İÇİN GEREKLİ DÜZENLEMELERİ HAYATA GEÇİRDİK”
Gerçekleştirdiği il programlarında adliyelerde görev yapan hâkim ve Cumhuriyet savcıları ile bir araya geldiklerini ifade eden Bakan Gürlek, “Vatandaşlarımızın en önemli beklentilerinden biri olan yargılamaların makul sürede tamamlanması konusundaki hassasiyeti kendileriyle paylaştık. 12. Yargı Paketimizle yargılama süreçlerini hızlandıran, uyuşmazlıkların daha kısa sürede sonuçlandırılmasına imkân sağlayan düzenlemeleri hayata geçirdik” dedi.
ATAMA SİSTEMİNDE YENİ MODEL
Hakim ve Cumhuriyet savcıları atamalarında yeni bir sisteme geçileceğini belirten Bakan Gürlek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi aynı hedef doğrultusunda, hâkim ve Cumhuriyet savcılarımızın atamalarında yeni bir sisteme geçiyoruz. Hâkimler ve Savcılar Kurulumuzun bugün aldığı kararla; atamalarda hizmet puanı ve puan sıralaması temel ölçüt olacak. Terfi ve teftiş sonuçları ile liyakat ve mesleğe uygunluk göstergeleri puanlamaya yansıtılacak; doğu-batı ayrımı kalkacak; nesnel ve ölçülebilir kriterler ön plana çıkacak. 2027 Yılı Ana Kararnamesi ile uygulanmaya başlayacak yeni sistemle emeğin, liyakatin ve mesleki başarının daha güçlü karşılık bulduğu; hakkaniyetin ve öngörülebilirliğin daha da güçlendiği bir atama sistemi hayata geçmiş olacak.”
“YENİ SİSTEM VATANDAŞLARA VE YARGI CAMİAMIZA HAYIRLI OLSUN”
Daha hızlı işleyen, daha isabetli kararlar üreten ve vatandaşların adalete güvenini güçlendiren bir yargı sistemi için çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğü vurgusu yapan Bakan Gürlek, “Yargının daha etkin ve verimli işlemesine katkı sağlayacak bu yeni sistemin vatandaşlarımıza ve yargı camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.


Next





