İzmir Adliyesi C kapısı önünde “Savunma savunmasız değildir” yazılı pankart arkasında toplanan İzmir Barosu üyesi avukatlara, İzmir Tabip Odası, KESK, İzmir Emek ve Demokrasi Güçlerinin temsilcileri de destek verdi.

BİR İHANET PROJESİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Yürüyüşe başlamadan önce kısa bir açıklama yapan İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, avukatların meslek örgütü olan barolara yönelik bir saldırıyla karşı karşıya kalınan bir sürecin yaşandığını ifade ederek, “Bir ihanet projesiyle, bölme, parçalama, ele geçirme projesiyle karşı karşıyayız” dedi.

Daha öncesinde baroların yaptıkları diyalog çağrıları ve görüşmeler ile yasanın geri çekilmesi için mücadele ettiklerini söyleyen İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, “Suskunluğumuz, sesimiz olmadığı şeklinde algılanmasın. Söyleyeceklerimiz var. Yola çıkmaya, mücadele etmeye hazırız. Bu teslimiyet projesini kabul etmediğimizi, asla kabullenmeyeceğimizi ve meslek örgütlerimizin ele geçirilmesine izin vermeyeceğimizi bir kez daha duyurmaya gidiyoruz” diye konuştu.

MÜCADELE ETMEYE HAZIRIZ

Yücel sözlerine şöyle devam etti; “Bize ‘siyaset yapıyorsunuz’ diyorlar. Yanılıyorsunuz! Biz Kaz Dağlarını, Salda Gölünü, Hasankeyf’i korumak için konuşuyoruz. Buna siyaset diyorsanız siyaset yapmaya devam edeceğiz. Biz istismara uğrayan çocukları korumak için, şiddete uğrayan kadınların yanında yer alıp onlar adına adaleti istemek için, hak ihlallerine karşı bütün yurttaşların yanında olmak için, dün mültecilerin bugün Roman yurttaşlarımızın haklarını koruyabilmek için, bütün yurttaşlarımızın sesi olabilmek için mücadele ediyoruz. Yaptığınız her yanlışı teşhir etmeye, buna karşı çıkmaya, bununla mücadele etmeye devam edeceğiz. Eğer buna siyaset diyorsanız barolar siyaset yapmaya devam edecek.”

Açıklama sonrası adliye önünden alkışlar eşliğinde Ankara’ya doğru yürüyüşüne başlayan Baro Başkanı Av. Özkan Yücel’e İzmir Barosu yönetim kurulu üyeleri Av. Hüseyin Yıldız, Av. Perihan Çağrışım Kayadelen, Av. Mehmet Baran Selanik ve Av. Gamze Karaoğlu eşlik ediyorlar.

21 Haziran 2020 Pazar günü Ankara’ya ulaşması planlanan baro başkanları, 22 Haziran 2020 Pazartesi günü ise toplu halde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yürüyerek yapılmak istenen değişiklik çalışmalarını protesto edecekler.