Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan “Uzaktan Sağlık Hizmetlerinin Sunumu Hakkında” Yönetmelik Taslağı, aşağıda sunulmaktadır.

19 Madde’den ibaret Taslak; “Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar”, “Uzaktan Sağlık Bilgi Sistemi ve “Uzaktan Sağlık Hizmeti Faaliyet İzni”, “Uzaktan Sağlık Hizmeti Sunulması” ve “Çeşitli ve Son Hükümler” başlıklı 4 bölümden oluşmaktadır.

Tıp Hukuku Söyleşileri’nin 55'inci Programı’nda; “Tele-Tıp Uygulamaları; Uzaktan Sağlık Hizmetlerinin Sunumu Yönetmelik Taslağı” değerlendirilecek ve tartışılacaktır.

Sağlık Hukuku Yazarı Av. Arb. Ümit Erdem, Tıp ve Hukuk Doktoru Dr. Y. Gökhan Doğramacı ve Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Coşkun Yorulmaz ile Sağlık Yönetimi Bilim Uzmanı Dr. Feza Şen’in moderatörlüğünde yapılacak ve 18.11.2021, Perşembe günü 20:00’da başlayacak Söyleşi; MedikalAkademi’nin sosyal medya hesaplarından canlı, şifresiz ve ücretsiz izlenebilecektir.

18.11.2021, Perşembe günü 20:00’da, 55incisi yayınlanacak Tıp Hukuku Söyleşileri Programı’nın yapımcılarından, HukukiHaber.Net Av. Arb. Ümit Erdem; “Sağlık ve Hukuk KamuOyu’nun ilk kez öğreneceği Yönetmelik Taslağı’nı konu edeceğimiz Söyleşi’mizde, ilgililerin ve muhatapların yorum olarak yazacağı değerlendirme, eleştiri ve katkılara öncelikle ve önemle yer verileceğini” belirtti.