Akşener partisinin dünkü Meclis grup toplantısında özetle şöyle konuştu:

“İktidarın gözü yine hukuka dikildi. Can Atalay davasıyla ilgili hukuk skandalları 8 Kasım itibarıyla artık bir anayasa krizine, bir devlet krizine dönüştü. Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi, TBMM’ye de sopa gösterdi. İktidara seslenmek istiyorum. Anayasa değişikliğini konuşmadan önce mevcut Anayasa’ya uymanız gerekiyor. Hukuk devletinde keyfine göre kuralların dışına çıkacak bir fert, zümre veya organ yoktur olamaz.

AYM ÜYELERİ SAHİPSİZ DEĞİL

Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi’nin oluşturduğu hukuk dışı fiili durum devlet nizamını aksatmış ve bir anayasal devlet krizine neden olmuştur.
Halbuki Anayasa Mahkemesi kararları kesindir. Herkes uymak zorundadır. Siz hâlâ neyi tartışıyorsunuz? Yargıtay’dan bir dairenin Anayasa Mahkemesi’ni bundan ötürü suçlamasını aldığı karara uymamasını ve AYM üyelerini hedef göstermesini hiçbir koşulda kabul etmeyiz. Hele ki Gazi Meclisimizin kurumsal yapısının aynı Yargıtay dairesi tarafından hedef alınmasına göz yummayız. Şunu da herkes çok iyi bilsin ki Anayasa Mahkemesi üyelerimiz sahipsiz değildir.