Başkanın açıklaması şu şekilde:

“Baromuz üyesi meslektaşımız Av. Önder Yılmaz, Geyve ilçesi Alifuatpaşa Mahallesi’ndeki evinin önünde dün (11.05.2020) gece saatlerinde av tüfeği ile sol bacağından vurularak yaralanmıştır. Meslektaşımız hemen tedavi altına alınmış, bugün ise tedavi gördüğü Yenikent Devlet Hastanesi’nden taburcu edilmiştir. Meslektaşımız şu an evinde istirahat etmektedir. Meslektaşımız gerek ifadesinde ve gerekse kendisini evinde ziyarete gittiğimizde yaptığımız ikili görüşmede kendisini vuran şahsı göremediğini ancak şüphelendiği kişiler olduğunu beyan etmiştir.

Meslektaşımızın silahla yaralanması olayına ilişkin olarak meslektaşımızı vuran kişinin serbest kaldığı yönündeki haberler asılsızdır. Suçu işleyen gerçek kişinin bulunması için soruşturma devam etmektedir. Sakarya Barosu olarak meslektaşımıza, mesleğimize ve bir anlamda yargıya yapılan bu menfur saldırının aydınlanması ve fail ya da faillerin bir an önce tespiti ve yakalanması için soruşturma evresinden başlayarak tüm yargılama evrelerinin de takipçisi olacağız.

Her birimiz avukat olarak, vatandaşın adalete ulaşmasında, adil yargılanması konusunda ve hak arama özgürlüğündeki temsilcisiyiz. Ancak ülke gündeminden şiddetin hiç eksilmediği son yıllarda biz avukatlara karşı da gerek duruşma salonlarında gerek keşif ve haciz mahallinde gerekse ofislerimizde ve meslektaşımız Av. Önder Yılmaz gibi evlerimizin önünde silahlı, sözlü ve fiili saldırılar maalesef devam etmektedir. Bu tür sözlü ve fiili saldırılar hiçbir kesimce kanıksanmış hale gelmemeli ve getirilmemelidir. Bu menfur saldırı sadece Avukatlara karşı değil yargıya karşı yapılmış bir saldırıdır.
1186 Sayılı Avukatlık Kanunu Md. 1’de de belirtildiği üzere “Avukatlık kamu hizmetidir.” 

Yine Avukatlık Kanunu madde 57’de de “Görev sırasında veya yaptığı görevden dolayı avukata karşı işlenen suçlar hakkında, bu suçların hakimlere karşı işlenmesine ilişkin hükümler uygulanır.” denmektedir.

Türk Ceza Kanunu Madde 86/c – de de “Yerine getirdiği görev nedeniyle kamu görevlisini yaralama suçu bir yıldan üç yıla kadar verilebilecek ceza yarı oranında artırılarak belirlenir.” denmektedir.

Avukatlar, görevlerini ifa ederken kamu görevlisi sayılırlar. Avukatlar hiçbir dava dosyasının da tarafı değildir, sadece yaptıkları iş ile vatandaşa vekil sıfatı ile hukuki hizmet sunarlar. Avukatlar hukuki hizmet sundukları iş ile özdeşleştirilmemelidir. 

Avukatlara karşı yapılan menfur saldırılara karşı asla boyun eğmeyecek ve sessiz kalmayacağız. Meslektaşımıza yapılan menfur saldırıyı kınıyor, saldırganın öncelikle 1136 sayılı Avukatlık Kanunu’nun 57. maddesi dikkate alınarak, en ağır şekilde cezalandırılmasını sağlamak için yargılamanın başından sonuna kadar Sakarya Barosu olarak sürecin sıkı takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.”