“BİZE DEMOKRATİK YOLLARI KULLANMAKTAN BAŞKA BİR YOL KALMADI”

Savunma yürüyüşüne Mersin Adliyesi önünden başlayan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’a CHP Mersin Milletvekilleri Ali Mahir Başarır ve Alpay Antmen ile Mersin Barosu yönetim kurulu üyeleri ve avukatlar da katılarak destek verdi. Burada konuşma yapan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ilk eylemi başlattıklarını belirterek, “İlk eylemimiz Ankara’ya, Meclis’e ve Anıtkabir’e yürümek olacaktır. 80 baro, 19 Mayıs ve 1 Haziran’da yayımladığımız baro başkanları bildirgesinde siyasi iktidardan sadece bir şey talep ettik: Sağlıksız bir süreçte başlatılan ve baroların muhatap alınmadığı bir yasa düzenlemesi asla sağlıklı olmayacaktır ve kabul edilmeyecektir dedik. Bu tasarıyı geri çekin, mesleğimizin tüm sorunlarını masaya yatıralım dedik. Bizim derdimiz seçim değil, geçim dedik, adalet dedik, hukuk dedik. Ancak bunların hiçbirine cevap verilmedi. Muhatap alınmadı. 1 Haziran’daki sonuç bildirgemizde açıklamadığımız gibi demokratik hak arama yollarına başlıyoruz. Sesimizin gerçekten duyulmasını istedik. Yargının güven endeksinin diplere vurduğu, toplumun yargıya inancının kabul görmediği bir düzende, baroları savunmayı güçsüzleştirerek yargıya bir darbe daha vuruyorsunuz dedik. Gelin yargıyı hep birlikte, savunma ile birlikte güçlendirelim, halkın hak arama özgürlüğüne engel olmayalım dedik. Ancak bu taleplerimiz bugüne kadar kabul görmedi. Bize demokratik yolları kullanmaktan başka bir yol kalmadı.

“BU YÜRÜYÜŞ BİZİM BAŞLANGICIMIZ”

80 barodan meslektaşlarımız kendi illerinden yürüyüş başlattılar. Sembolik olarak günlük 10, 20 km. yürüyeceğiz.  Pazar günü Ankara’da buluşacağız. Sadece başkanlar olarak yürüyoruz. Katılmak isteyen arkadaşlarımız Ankara girişinde bize katılabilir. Umarım sesimizi tüm Türkiye’nin duyduğu gibi, tüm dünyanın duyduğu gibi, siyasi iktidar da duyar ve toplumun gerçek ihtiyaçlarına cevap verir. Bu yürüyüş bizim bir başlangıcımızdır” ifadesini kullandı. 
Daha sonra konuşan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır “Barolarımızın, özellikle Mersin Barosu’nun arkasındayız. Yaptıkları her açıklama onurumuzdur” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ise, “AKP hiç kimse sesini çıkarmasın diyor. Ama değil çoklu, onlu baro da yapsalar ne barolar, ne avukatlar, ne savunma susmayacak” diye konuştu.

Daha sonra avukatlar, “Barolar özgürdür özgür kalacak”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganı eşliğinde, Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’ı uğurladı.