Muğla’nın Bodrum ilçesinde gerçekleşen olay, dün saat 17.30 sıralarında Turgutreis Mahallesi Turgut Özal Caddesi'nde meydana geldi. Galip Ö., beraberindeki arkadaşı Osman K. ile avukatı Mehmet Erdal Çam ve emekli icra müdürü Özcan Çavdar ile bir kafeteryada buluşup, kahve içti. Ardından Galip Ö., Çam ve Çavdar ile yemeğe gitmek üzere bir hafif ticari araca bindi. Osman K. ise kendi aracıyla gruba eşlik etti.

Yolda Galip Ö. ile avukatı Çam arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Galip Ö. yanında tabancasıyla önce emekli icra müdürü Özcan Çavdar'ı, araçtan indiği sırada da avukatı Mehmet Erdal Çam'ı başından vurdu. Galip Ö. daha sonra arkada gelen arkadaşı Osman K.'nin aracına binerek, uzaklaştı.

Silah seslerini duyan çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde başlarından vurulan Çavdar ve Çam'ın hayatlarını kaybettiği belirlendi. Savcının incelemesinin ardından Çavdar ve Çam'ın cenazeleri otopsi işlemleri için Muğla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

İTİRAF ETTİ

Bir süre sonra Galip Ö., aracına bindiği Osman K.'ye kendisini karakola bırakmasını söyleyerek jandarma ekiplerine teslim oldu. Jandarma ekipleri, Galip Ö.'yü bıraktıktan sonra Denizli'ye gittiği belirlenen Osman K.'yi de yakalayarak Bodrum'a getirdi. Galip Ö., jandarmadaki sorgusunda suçunu itiraf edip, avukatı Mehmet Erdal Çam ve emekli icra müdürü Özcan Çavdar'ı işlettiği otelin tahliye davasının kaybedilmesinden sorumlu tuttuğu için öldürdüğünü söyledi.

Galip Ö.'nün Denizli Barosu eski Başkanı olan avukatı Çam'ı, emekli icra müdürü Çavdar aracılığıyla bulduğu belirtildi. Galip Ö. ve Osman K, jandarmadaki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

AVUKAT MEHMET ERDAL ÇAM, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Görevi nedeniyle uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Denizli Barosu önceki dönem başkanlarından olan ve mesleğini Bodrum’da sürdüren Av. Mehmet Erdal Çam için Bodrum Adliyesi önünde düzenlenen törene Çam’ın ailesiyle birlikte Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Muğla Barosu Başkanı Av. Levent Akgün, Denizli Barosu Başkanı Av. Adnan Demirdöğer ile yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda avukat katıldı.

SAĞKAN: BU BİZİM KADERİMİZ DEĞİL, OLMAYACAK!

Türk Bayrağı ve cübbesinin Çam'ın tabutunun üzerine örtüldüğü törende bir konuşma yapan Birlik Başkanı Sağkan, avukatlara dönük son zamanlarda artarak devam eden saldırıların kabul edilemez olduğunu belirterek “Bu saldırıları reva görenleri de adil yargılanmaları için yine biz temsil ediyoruz. Aynen bugün kıymetli başkanımızı katleden kişinin savunmanlığını üstlenmek durumunda kaldığımız gibi; öldürülüyoruz, katlediliyoruz, ancak günün sonunda o kişinin haklarını da biz savunuyoruz. Bu bizim kaderimiz değil, olmayacak. Bunun kaderimiz olmadığını en yüksek sesle hep beraber dile getireceğiz. Değerli başkanımızın ailesine söz veriyorum, dava dosyası hem Birliğimiz hem Denizli hem Muğla Barosu hem de 81 baromuz tarafından etkin biçimde takip edilecektir. Bundan sonra da avukata dönük şiddet son bulana kadar her türlü mücadeleyi 180 bin avukatımız ve barolarımız ile birlikte vereceğiz” dedi.

Çam, Bitez Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından Akyarlar Mahallesi'ndeki Kemer Mezarlığı'nda toprağa verildi. Olayda yaşamını yitiren Muğla Barosu üyesi Av. Berker Çavdar’ın babası emekli icra müdürü Özcan Çavdar'ın cenaze töreninin ise yakınlarının yurt dışından gelmesinin ardından yapılacağı belirtildi.

"SALDIRGANIN HAK ETTİĞİ CEZAYI ALMASININ VE YASAL SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Türkiye Barolar Birliği, Avukat M. Erdal Çam'ın mesleki faaliyeti nedeniyle katledilmesini esefle ve şiddetle kınadığını duyurdu.

TBB'den yapılan açıklamada "Denizli Barosu önceki dönem başkanlarından olan ve mesleğini Bodrum’da sürdüren Av. Mehmet Erdal Çam ile Muğla Barosu üyesi Av. Berker Çavdar’ın babası olan emekli icra müdürü Özcan Çavdar, bir icra davası nedeniyle uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatlarını kaybetmişlerdir.

Türkiye Barolar Birliği olarak, Denizli Barosu ve Muğla Barosu ile beraber bu saldırının faili hak ettiği cezayı alana değin her aşamada yasal sürecin ve davanın takipçisi olacağız.

Menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz meslektaşımız Av. Mehmet Erdal Çam ve Özcan Çavdar’a Allah’tan rahmet, yakınlarına ve meslek camiamıza başsağlığı diliyor, hiçbir saldırının bizi hak arama mücadelesinden ve mesleğimizi özgürce sürdürme kararlılığından vazgeçiremeyeceğini bir kez daha haykırıyoruz." ifadelerini kullanıldı.