ABD'nin Kolorado eyaletinde bir şirket, başka bir şirkete olan 23 bin 500 dolarlık borcunu, üç ton bozuk parayla ödeyerek intikam almak istiyor.

JMF Enterprises adlı şirket, Fired Up Fabrication LLC'ye olan borcunu yaklaşık 3 ton ağırlığındaki madeni parayla ödemek istedi.

Davacı tarafın avukatı Danielle Beem, borcu madeni parayla ödeme isteğini "sembolik orta parmak çekme" hareketi olarak gördüklerini belirtti.

Binlerce bozuk para yaklaşık 6 hafta önce, bir kamyonetle şirketin avukatı Danielle Beem'in ofisine teslim edildi. 

Beem yerel CBS istasyonuna, “Müşterilerimin bunu kabul etmesi gerektiğini ama bunun büyük bir zaman kaybı ve büyük bir ayıp olduğunu düşündüm.” dedi.

Beem, kamyon sürücüsünün kendisine kutuların madeni paralarla dolu olduğunu ve JMF avukatının ona taşıyabilmek için forklifte ihtiyaç duyacağını söylediğini aktardı.

JMF, Fired Up'ı bir inşaat projesinde çalıştırmak üzere taşeron firma olarak işe aldı. Ancak iddiaya göre iş tamamlandıktan sonra şirkete ödeme yapılmadı.

Geçen temmuz ayında arabulucu görüşmelerinde JMF, taşeron firmaya 23 bin 500 dolar vermeyi kabul etti ama nasıl ödeyeceği konusunda net bir şey söylemedi.

Öte yandan JMF'nin avukatları, mahkeme heyetinden davacıların bozuk parayla ödemeyi kabul etmesini sağlamasını talep etti. 

Arabulucu anlaşmasında ödeme yöntemiyle ilgili özel bir şart koşulmadığını ifade eden JMF'nin hukuk ekibi, davacıyı taciz etme, zaman kaybettirme ve anlaşmayı engelleme gibi bir amaçları olmadığını öne sürdü.

Beem, karşı tarafın bu hamlesinin muhtemelen geri tepeceğini ve geçen hafta görülen duruşmada hakimin de bu durumu "kötü niyetli" gördüğünü ifade ettiğini aktardı.