Eskiden, katı sabunlar daha makbul kabul ediliyordu ancak bugün kullanıcılar sıvı sabun ürünlerini tercih ediyor çünkü daha pratik, kullanışlı ve modernler. El sabunu kullanılması gereken koşullara göre sınıflandırılır, farklı üretici ve özelliklere sahiptir. Kaliteli bir sabunun öncelikle el derisini temizlemesi ve aynı zamanda ona zarar vermemesi, tahriş edici maddelerden ve kurumadan koruması gerektiğine dikkat edilmelidir.

Her sabunun içindeki bileşenler farklıdır ancak çoğu maksimum el hijyeni sağlamaya yöneliktir. Yves Rocher web sitesi, zararlı maddeler içermeyen ürünler sunmaktadır.

El sabunu çeşitleri

Kullanım formuna ve kullanım amacına bağlı olarak el sabunları kategorileri şöyledir:

  • sıvı;
  • katı;
  • kozmetik.

Önceden, en yaygın el sabunu türü katı sabunlardı. İnsanların gün geçtikçe sıvı sabunları tercih etmesinden dolayı artık kozmetik firmaları da nadir olarak katı sabun ürünleri sunuyor.

Günümüzde katı sabuna göre kullanımı daha rahat ve pratik olan sıvı sabun ürünleri öne çıkıyor. Özel pompaya sahip şişelerdeki ürünler kullanım kolaylığı sağlar ve fazla sabun kullanılmasının önüne geçer. Bu tür bir sabun genel ve ev kullanımı için harikadır ve en hijyenik seçenektir.

Kozmetik sabunlar ise sadece hijyen amaçlı değil aynı zamanda kaliteli bakım amaçlıdır. Bu tür bir sabunun bileşimi mutlaka el derisini koruyan yararlı nemlendirici ve besleyici maddeler içerir.

El sabunu nasıl seçilir?

www.Yvesrocher.AZ web sitesinde ürünlerin açıklamasına göz atarak kendinize uygun bir el sabunu seçebilirsiniz. Bunun için, ihtiyaç duyduğunuz ürünün temel etkilerini dikkate almanızı ve belirli bir fiyat aralığı belirlemenizi öneririz. Uygun bir sabun seçmek için her kişinin ayrı ihtiyaçları olabilir:

  • yalnızca bir hijyen aracı olarak;
  • kozmetik amaçlı;
  • hijyen + kozmetik.

Sabun seçiminde önemli bir kriter ise ürün içeriğidir. Bir sabunun içeriği ne kadar doğal ve kaliteli ise kullanıcılar tarafından beğenilme olasılığı da o kadar yüksektir. Yves Rocher sabun çeşitlerini inceledik ve size her koku ve renk tercihine uygun ürünler arasından bir sabun seçmenizi öneriyoruz. Bu köklü firmanın tüm ürünleri doğal ve güvenli maddeler içerir.

El sabununun cilt üzerindeki etkisi

Sabun, elleri nazikçe temizlemeli ve cilt üzerinde olumlu bir etkiye sahip olmalıdır. Yves Rocher ürünleri, hijyenin yanı sıra nemlendirme, besleme ve bakım gibi başlıca işlevlere sahiptir. Ellerini yıkadıktan sonra kişi kendini taze ve rahat hissetmelidir. Firma tarafından sunulan ürünler en iyi ve en doğal maddeleri içerir, bu nedenle cildinizi kurutmazlar. Kaliteli bir el sabunu seçerken, içindeki maddelere karşı bireysel intolerans ihtimaline de dikkat etmenizi öneririz. Sabunun doğru kullanılması ve ciltte kalıntı bırakılmaması önemlidir.