Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu 'Tarafsız Bölge' programına konuk oldu ve dediki:

"PKK, terör örgütü değildir. PKK'nın bazı eylemleri terör niteliğinde olsa bile PKK silahlı siyasal bir harekettir. Siyasal talepleri olan toplum çok ciddi bir desteği olan bir siyasal harekettir."

AB’nin bütün ülkeleri, ABD, Avustralya, Irak, İran, Kanada, Yeni Zelenda, Suriye, Türkiye dahil olmak üzere bütün dünyada  terörist örgüt listesine alınan ve devletin ziyadesiyle barış politikası gütmesine rağmen AA tarafından güvenlik birimlerinden elde edilen verilere göre 2015 yılının sadece ilk 7 ayında aşağıdaki eylemlere imza atan terör örgütü PKK’nın “aslında bir terör örgütü olmadığını” iddia ediyor bu meslektaşım demeye utandığım Baro Başkanı.


 

Evet yukarıdaki binlerce terörist eylemin yanı sıra  sadece son 2-3 ay gibi kısa bir süre de dahi yüzlerce cana kıyan, asker, sivil, polis, doktor, öğretmen, çocuk, bebek, kadın,  kürt, türk, zaza,  demeden binlerce masumu, sivili katleden ve baştan aşağıya bir terör örgütü vasıflarını bünyesinde bulundurmanın ötesinde diğer terörist organizasyonlara terör örgütü rol modeli olan PKK terör örgütüne “Terör Örgütü” diyemeyen şahsın hak ve hukukun ülkemizdeki en temel sacayaklarından biri olan avukatlık mesleğini icra ediyor olması meslektaşlarım ve şahsım adına üzüntü ve kaygı vericidir.

İlgili bu Baro Başkanı’nın HDP’nin terör örgütüne verdiği destek nedeni ile kaybettiği ülkemiz nezdindeki meşruiyeti ile ilgili olarak  “HDP kaybettiği meşruiyetini terör örgütü PKK ile arasına kesin bir mesafe koyarak yeniden kazanmaya çalışmalıdır ve PKK ile ilişkisini kattiyen kesmelidir” demek yerine PKK terör örgütünü cici bir kuruluşmuş gibi gösterme çabalarına söylenecek tek söz var:

Yazıklar olsun.

Binlerce vatandaşımızın hanesine ateş düşürerek canlarını yakmış terörist bir organizasyonu meşrulaştırmaya çalıştığınız için size Yazıklar Olsun!

 Not: Av. Mehmet Fatih YAŞAR ve HukukiHaber.Net kaynağına atıf yapılarak yazı kullanılabilir. Aksi halde tüm yasal haklarım saklıdır.