TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Sayman Av. Gökhan Bozkurt ve Avukat Hakları Merkezi dönem sözcüsü ve üyeleri Afşin'de buluştukları Baro Başkanları ve avukatlarla birlikte Kahramanmaraş Barosu Başkanı Av. M. Burak Gül'den son gelişmelere ilişkin bilgi aldı. Daha sonra hukuksuzluğun yaşandığı Afşin Adliyesi önünde bir açıklama yapıldı.

Açıklamaya Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz, Adıyaman Barosu Başkanı Av. Bilal Doğan, Aksaray Barosu Başkanı Av. Ferit Köse, Giresun Barosu Başkanı Av. Soner Karademir, Hatay Barosu Başkanı Av. Erhan Nizamoğlu, Kayseri Barosu Başkanı Av. Ali Köse, Kırklareli Barosu Başkanı Av. Turgay Hınız, Kocaeli Barosu Başkanı Av. Mehmet Gül, Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir, Niğde Barosu Başkanı Av. Emin Alper Öztürk, Osmaniye Barosu Başkanı Av. Mehmet Karakoç, Sakarya Barosu Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız, Samsun Barosu Başkanı Av. Pınar Gürsel Yıldıran, Sivas Barosu Başkanı Av. Fatih Sevim, Tokat Barosu Başkanı Av. Volkan Bozkurt ve Ankara Barosu Genel Sekreteri Av. Ersin Soybaş ile çok sayıda avukat katıldı.

Burada yapılan açıklamada “Yargı görevinin kötüye kullanılması kabul edilemez. Yargı yetkisi keyfi şekilde gözdağı aracı olarak kullanılamaz. Meslektaşımızın serbest bırakılmasını ve hukuksuz uygulamaya sebebiyet verenler hakkında derhal soruşturma açılmasını talep ediyoruz” denildi.

>> Savcıyla 'ayakta ifade verme' tartışması yaşayan avukat tutuklandı