Moğolistan Yargı Disiplin Komitesi Başkanı Khashgambai KHASHBAATAR ve beraberindeki Komite üyeleri Ochirbat NOMUULIN, Bayasakh SUGAR ve Sonomdovchin ENKHTUR’dan oluşan heyet, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Başkanvekili ve 2. Daire Başkanı  Mehmet Akif EKİNCİ tarafından Genel Kurul toplantı salonunda kabul edildi

İki gün süren ve disiplin ve teftiş süreçlerinin anlatıldığı oturumlar çerçevesinde gerçekleştirilen görüşmelere, HSK Başkanvekili Mehmet Akif EKİNCİ, 1. Daire Üyesi  Ömer Faruk YILDIRIM, Genel Sekreter Atila ÖZTÜRK, Teftiş Kurulu Başkanı Osman Nuri YİĞİT, Genel Sekreter Yardımcısı Sinan EKİCİ, Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Selçuk TELLİ, Genel Sekreter Yardımcısı Murat PALA, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Müjgan KARYAĞDI, Kurul Başmüfettişi Uğur KAÇAK, Kurul Tetkik Hâkimleri Hakan BULUT, Serdar KAYA, Fatih Güray KURU, Mehmet Emre SARIYILDIZ, Yunus Emre YUMUŞAKBAŞ, Hilal Tuğçe KILIÇ, Murat TATAÇ ve Abdülaziz ARSLAN tarafından katılım sağlandı. Ayrıca, Moğolistan Büyükelçiliği Başkâtibi Badral BAATAR ve Tercüman Avukat Kyenjyetai ALIP misafir heyete çalışma ziyareti süresince eşlik etti.

Görüşmeler esnasında Başkanvekili Mehmet Akif EKİNCİ tarafından, 2024 yılında kutlanacak olan Moğolistan ile Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 55. yıl dönümü vesilesiyle iki ülkenin yargı kurumları arasındaki işbirliğinin devamı ve güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yapılmış; misafir heyet tarafından ise ziyaretin oldukça verimli geçtiğine atfen benzer çalışma ziyaretleri ve iki ülkenin yargı kurulları arasındaki ilişkilerin devamı için mutabakat metni imzalanması talebinde bulunulmuş ve duydukları memnuniyet ifade edildi.

Öte yandan, ziyaret programı çerçevesinde Türkiye Adalet Akademisi, Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü ile Ankara Batı Adliyesine çalışma ziyaretleri gerçekleştirildi.