Kamburluk önleyici dik duruş korsesi, omurgada meydana gelen eğriliklerin giderilmesini sağlayan ve sırt ağrılarını hafifleten bir korse modelidir.

Dik Duruş Korsesi Nedir?

Bel ve sırt bölgesindeki ağrıların giderilmesine yardımcı olan dik duruş korsesi aynı zamanda duruş bozuklukları sonucunda ortaya çıkan kamburluk gibi rahatsızlıkların da giderilmesine yardımcı olmaktadır. Sırt korsesi olarak bilinen ve aynı zamanda kamburluk önleyici korse olarak adlandırılan bu korse modeli duruş bozukluklarının düzeltilmesine yardımcı olmaktadır. Omurgada meydana eğimler kemiklerin dışarı doğru kıvrılmasına ve bu da kişinin eğik durmasına neden olmaktadır. Omuzlarda meydana gelen yuvarlaklaşma ve çökme kifoz oluşumunu da beraberinde getirmektedir. Dik duruş korsesi omuzların daha dik durmasını sağlayarak omurga eğriliğinin azalmasına destek olmaktadır.

Dik Duruş Korsesinin Faydaları Nelerdir?

Günümüzde pek çok kişi dik duruş problemi yaşamaktadır. Özellikle ergenlik dönemindeki çocuklarda bu durum çok daha fazla yaşanmaktadır. Yanlış duruşu düzeltmeye yardımcı olan bu korse modeli aynı zamanda duruş bozukluğu nedeniyle meydana gelebilecek diğer tüm rahatsızlıkların da önlenmesine yardımcı olmaktadır. Sırta yumuşak ve güçlü bir destek sağlayan bu korseler bel ve sırt bölgesinde meydana gelebilecek ağrıların da azalmasına yardımcı olmaktadır. Yapısında manyetik balenler bulunmaktadır. Bu balenler korseyi esnek bir yapıya sokar ve bu sayede rahat hareket etmeye yardımcı olmaktadır. Bu manyetik balenler aynı zamanda ağrıların da kısa süre içerisinde hafiflemesine katkı sağlayabilmektedir. Fiziksel kuvvet gerektiren bazı durumlarda belinizin hasar görmesini ve ağrı oluşmasına engel olabilmektedir. Oturma, eğilme gibi günlük aktiviteleri gerçekleştirme konusunda kişiye yardımcı olmaktadır. Sırt kaslarının daha verimli çalışmasını, güçlenmesini sağlamaktadır.

Sırt Korsesinin Zararları Nelerdir?

Kamburluk önleyici korselerin genel olarak insan vücudu için meydana getirmiş olduğu bir yan etki bulunmamaktadır. Sırt korselerinin kullanım amacı burada önem arz etmektedir. Korseyi ne amaçla kullanmanız gerektiğine dikkat etmelisiniz. Duruş bozukluğunu düzeltmek ya da sırt ağrılarını hafifletmek gibi pek çok amaçla kullanılabilen bu korseleri rahatsızlığınızın derecesine ve tedavi edilebilirliğine göre kullanmanız gerekmektedir. Eğer ki kifoz derecesi 50 cm eğiklikte ise bunun doktora gitmeli ve tavsiyeye göre kullanmalısınız. Bu tarz durumların haricinde ise bir yan etki meydana gelmemektedir. Eğer ki rahatsızlığınız nedeniyle bir operasyon geçirmek zorundaysanız sonrasında sırt korsesi kullanarak zayıflayan kaslarınızın güçlenmesini sağlayabilirsiniz.

Kamburluk Önleyici Korse Kullanımı ve Kullanıcı Yorumları

Sırt korsesi kullanımı oldukça basittir. Omuzları, beli ve sırtı kolayca kavrayan bu korseler yaklaşık olarak 21 gün boyunca düzenli bir şekilde kullanıldığı zaman etkili sonuçlar verilebilmektedir. Fakat bu süre herkes için kesin değildir. Duruma göre değişkenlik gösterebilir. Rahatsızlığın ve kullanım amacının durumuna göre günde 1-2 saat boyunca kullanılması yeterli olmaktadır. Duruş bozukluğunu düzeltmek için korseyi takarken aynı zamanda egzersiz yapabilirsiniz. Kullananlar tarafından yapılan dik duruş korsesi yorum ve görüşler incelendiğinde kişilerin ne kadar memnun kaldıkları ve ağrılarının hafiflediği açıkça gözlemlenebilmektedir.