BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA

HAK-SAV'dan hukukihaber.net'e yapılan açıklamada; "FETÖ/PDY'ye karşı mücadelenin yargı ayağı olarak kurulan malum dernek, söz konusu amacın gerçekleşmesi akabinde herhangi bir faaliyet yürütmemesi ve Hakimlerin ve Savcıların parasal ve özlük hakları konusunda yeterince çaba sarf etmemesi nedeniyle uzun süredir eleştirilerin hedefindeydi. Sadece yüksek yargı üyelerine yapılan son yargı zammı, Hakim ve Savcılar arasında bardağı taşıran son damla oldu. Çünkü Dernek yöneticileri arasında yüksek yargıya yapılan zamdan faydalanmakta olanlar da vardı. Sırf bu nedenle 1.000'in üzerinde Hakim ve Savcı dernekten istifa ederek kısa adı HAK-SAV olan Hakimler ve Savcılar Derneği adı altında yeni bir dernek kurduk."

HAKİM VE SAVCILARIN HAKLARI

"Kurulan dernek kısa zamanda Hakim ve Savcıların haklarını korumak için çok sayıda basın açıklaması, şikayet, erişim engeli, tekzip, gerçekleştirdi. Hakim ve Savcıların maaşlarının iyileştirilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisine gönderdikleri dilekçe 5.500'ün üzerinde kişi tarafından imzalandı. Bu kadar kısa süre içerisinde çok etkili olan Derneğin faaliyetleri arasında, Hakim ve Savcılar aleyhine yapılan haberler ve sosyal medya linçleri nedeniyle erişim engeli getirme, tekzip, Anayasa Mahkemesine başvurma, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvurma, yıpranma payı getirilmesi, lojmanlarda düzenleme yapılması, atamalarda ve lojmanlarda puan sisteminin getirilmesi, iş yükünün  azaltılması ve işlerin hızlandırılması, not ve terfi sisteminde değişiklikler yapılması, emekli Hakim ve Savcı maaşlarının iyileştirilmesi, adliye binalarının iyileştirilmesi, Hakim ve Savcılara karşı işlenen suçların cezalarının ağırlaştırılması, Hakim ve Savcılara yer ve görev teminatı getirilmesi gibi konular olduğu bilinmekte." denildi.

"SİYASİ VE İDEOLOJİK AMAÇ GÜDÜLMEMEKTE"

"Derneğin hiçbir siyasi ve ideolojik amacının bulunmadığı, dernekte siyasi ve ideolojik söylemde bulunan yöneticilerin ihraç edildiği, ayrıca Dernek tüzüğüne göre sadece tek bir dönem yönetici olunabildiğini" belirten dernek yöneticileri, "Dernek faaliyetlerini Whatsapp grupları üzerinden yürütmekte olup her kararını Dernek üyelerine danışarak almakta. Yapılacak basın açıklamaları, ziyaret edilecek kişiler, sosyal medya paylaşımları dahi hepsi Dernek üyelerinin katıldığı anketlerle belirlenmekte." dedi.

Alınan tüm kararlar https://www.haksav.org.tr adlı İnternet sitesi üzerinden yayımlanmakta. Derneğin kısa sürede yargı camiasında çok etkili olduğu konuşulan konular arasında. Anayasa Mahkemesinin yüksek yargı üyelerine yapılan zammı iptal etmesi ve Meclise 6 aylık süre tanıması nedeniyle Derneğin çok aktif olarak zam pazarlığı yapacağı edinilen bilgiler arasında.

Dernek yöneticileri ayrıca; "Derneğe üye olabilmek için kurum mailiniz olan ”…@adalet.gov.tr” adresinden konu kısmına; ''Üyelik Başvurusu'', içerik kısmına; ''Hakimler ve Savcılar Derneği Başkanlığına'' hitaben yazılan mailde, başvuranın; adı, soyadı, doğum tarihi, T.C. kimlik nosu, mesleği, sicili, telefonu, e-posta adresi bilgilerine eksiksiz yer verilmesi, mailin sonuna ''Üyeliğimin kabulüne karar verilmesini istiyorum.'' ifadelerinin yer alması ve mailin derneğin mail adresi olan [email protected] adresine gönderilmesi yeterli olmaktadır. Ayrıca derneğe form doldurma yoluyla veya e-devlet üzerinden başvuru yolları da bulunmakta. Bu başvuru yollarının neler olduğunu öğrenmek için https://www.haksav.org.tr/uyelik-basvurusu adresini ziyaret edebilirsiniz. Kurulan Dernek vatana ve millete hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.