Güney Afrikalı eski paralimpik şampiyonu Oscar Pistorius, kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ın öldürülmesinden on yıl sonra şartlı tahliye edilecek. 

Ceza İnfaz Kurumu'ndan yapılan açıklamada, Pistorius'un 5 Ocak'ta hapishaneden çıkacağı, ancak cezası sona erene kadar beş yıl boyunca yetkililer tarafından izleneceği belirtildi.

Şartlı tahliye sırasında amcasının Pretoria'daki lüks malikanesinde yaşaması beklenen Pistorius'un cezası 5 Aralık 2029 tarihinde sona erecek.

2013'te 29 yaşındayken öldürülen Steenkamp'ın annesi June Steenkamp, Pistorius'un şartlı tahliyesine karşı çıkmadı; duruşmadan önce yaptığı açıklamada Pistorius'un tamamen rehabilite olduğuna inanmadığını ve cinayet hakkında hala yalan söylediğini kaydetti. 

Takip bileziği takılmayacak olan Pistorius, yetkililerden izin almadan Pretoria'da yaşayacağı bölgeden ayrılamayacak. Ayrıca öfke sorunlarıyla başa çıkmak için bir programa ve kadınlara yönelik şiddetle ilgili başka bir programa katılacak. 

Ceza İnfaz Kurumu sözcüsü Singabakho Nxumalo, "Şartlı tahliye, cezanın sona ermesi anlamına gelmiyor. Bu hala cezanın bir parçası. Bu sadece mahkumun cezasını ıslah tesisi dışında tamamlayacağı anlamına gelir" dedi. 

Nxumalo, izleme görevlisinin Pistorius'un evini taşımak ya da işe girmek istemesi gibi hayatındaki önemli olaylardan haberdar edilmesi gerektiğini söyledi. (euronews)