Birlik Başkanı Sağkan ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri daha sonra da Mardin Barosu’nun düzenlediği meslek ustalarına saygı programına katıldı.

Programda meslekte 40 ve 50 yılını doldurmuş avukatlara plaketleri takdim edildi.

Plaketleri Sağkan ve TBB Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra, törene katılan Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Nahit Eren ve Şırnak Barosu Başkanı Av. Rojhat Dilsiz birlikte takdim etti.

Birlik Başkanı Sağkan, meslek ustalarına avukatlık mesleğine yaptıkları katkı ve uzun yıllar boyunca verdikleri emek için teşekkür etti.

Törende konuşan Sağkan, yargı bağımsızlığının en temel mesleki sorun haline geldiğini söyledi ve şöyle devam etti:
"Çevrenizde ‘barolar siyaset yapıyorlar, bıraksınlar bu işleri meslek sorunlarıyla ilgilensinler’ diyenleri görüyorsunuzdur. Hatta kendi meslek örgütümüzün içinden de bu seslerin yükseldiğini duyabilirsiniz. Ancak yargı bağımsızlığı mücadelesi, bu ülkede tam da avukatlık mesleğinin en temel sorununun çözümü için verilen mücadeledir. Bu ülkenin geçmiş hukuk ve siyasi tarihine baktığımız zaman da, Türkiye’de yargının iddia ve hüküm makamlarının her daim siyasetin baskısı altında kalabildiklerini ancak savunma makamının ise bu ülkede hukukun üstünlüğü için mücadele edebilen ve bağımsız kalabilen tek organ olduğunu görürsünüz. Hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığı ve temelde insan hakları mücadelesi, hem barolarımız hem de Türkiye Barolar Birliği için tam da bize kanunla tanınan görevler ve devamında da en temel meslek sorunlarımızın çözümü için izlediğimiz mücadele yöntemleridir. Bu sebeple bu mücadeleyi etkin görebilecek tek kurum olan Barolar ve Türkiye Barolar Birliği ancak ve ancak sizlerin desteğiyle bu mücadeleyi etkin sürdürebilir."

Birlik Başkanı Sağkan ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri Mardin’de, Vali Tuncay Akkoyun, Başsavcı Mustafa Akbulut ve Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Deniz Malkoç’u da ziyaret etti.