Türkiye Barolar Birliği’nde düzenlenen ödül törenine TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Başkan Yardımcıları Av. Gürkan Altun ile Av. Sibel Suiçmez, Sayman Av. Gökhan Bozkurt, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Abdülbaki Çelebi, Av. Ali Bayram, Av. Nizam Dilek, Tekirdağ Baro Başkanı Av. Egemen Gürcün, Anayasa Hukuku Araştırmaları Derneği Başkanı ve TBMM üyesi İbrahim Kaboğlu ile Av. Noyan Özkan’ın eşi Beynun Özkan katıldı.

Birlik Başkanı Sağkan törende, çevre hukukuna verdiği katkılarla avukatlık mesleğinin unutulmaz isimleri arasında yer alan İzmir Barosu önceki dönem başkanlarından Av. Noyan Özkan’ın, 1980’li yıllarda başlattığı ve hayata aniden veda ettiği 2013 yılına kadar sürdürdüğü çalışmalarıyla topluma sağlıklı ve adil bir çevrede yaşamanın bir hak olduğunu anlattığını, çevre bilincinin oluşmasına katkıda bulunduğunu ve bu alanda verilen toplumsal mücadeleye öncülük ettiğini söyledi.

Sağkan konuşmasında, ödülü almaya hak kazanan Ayşe Yandayan başta olmak üzere Türkiye’de çevre mücadelesi veren tüm yurtseverlere şükranlarını sundu.

Yandayan da, Bursa Barosu ile TBB Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu’na, mücadelesinde kendisine verdiği desteklerden ötürü teşekkür etti.