Muğla’nın Bodrum ilçesinde gerçekleşen olay, dün saat 17.30 sıralarında Turgutreis Mahallesi Turgut Özal Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, aralarında icra davası nedeniyle anlaşmazlık bulunan Galip Ö., avukat Mehmet Erdal Çam ve emekli icra müdürü Özcan Çavdar ile hafif ticari araçta bir araya geldi.

Yaşanan anlaşmazlık nedeniyle tartışmanın büyümesi üzerine arka koltukta oturan Galip Ö. yanında getirdiği tabancayla avukat Çam ve Çavdar’ın başına ateş etti. Galip Ö. olayın ardından bölgeden uzaklaştı.

İhbar üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde başından ağır şekilde yaralanan Çavdar ve Çam’ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Jandarma ekiplerince bölgede inceleme yapıldı.

Savcının incelemesinin ardından iki kişinin cansız bedeni otopsi işlemleri için Muğla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayın ardından kayıplara karışan şüpheli Galip Ö. jandarma ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

AVUKATINI ÖLDÜRMÜŞ 

Bodrum’da Galip Ö.’nün öldürdüğü avukat Erdal Çam ve emekli icra müdürü Özcan Çavdar’ın aralarında icra dosyası nedeniyle anlaşmazlık olduğu ortaya çıktı. Çam'ın aynı zamanda Galip Ö.’nün avukatı olduğu öğrenildi. Galip Ö.'nün, aralarındaki sorunu çözmek için görüşme talep ettiği, bindiği aracın arka koltuğundan ateş ederek Çam ve Çavdar'ı vurduğu ardından da güvenlik güçlerine giderek teslim olduğu belirtildi.

Öte yandan müvekkili tarafından öldürülen avukat Erdal Çam’ın eski Denizli Baro Başkanı olduğu kaydedildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

"SALDIRGANIN HAK ETTİĞİ CEZAYI ALMASININ VE YASAL SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Türkiye Barolar Birliği, Avukat M. Erdal Çam'ın mesleki faaliyeti nedeniyle katledilmesini esefle ve şiddetle kınadığını duyurdu.

TBB'den yapılan açıklamada "Denizli Barosu önceki dönem başkanlarından olan ve mesleğini Bodrum’da sürdüren Av. Mehmet Erdal Çam ile Muğla Barosu üyesi Av. Berker Çavdar’ın babası olan emekli icra müdürü Özcan Çavdar, bir icra davası nedeniyle uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatlarını kaybetmişlerdir.

Türkiye Barolar Birliği olarak, Denizli Barosu ve Muğla Barosu ile beraber bu saldırının faili hak ettiği cezayı alana değin her aşamada yasal sürecin ve davanın takipçisi olacağız.

Menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz meslektaşımız Av. Mehmet Erdal Çam ve Özcan Çavdar’a Allah’tan rahmet, yakınlarına ve meslek camiamıza başsağlığı diliyor, hiçbir saldırının bizi hak arama mücadelesinden ve mesleğimizi özgürce sürdürme kararlılığından vazgeçiremeyeceğini bir kez daha haykırıyoruz." ifadelerini kullanıldı.