İtalyan mahkemesi, Avrupa'nın ve dünyanın en güçlü, en yaygın ve en tehlikeli suç örgütlerinden kabul edilen "Ndrangheta" davası kapsamında 207 kişiyi mahkum etti. 

İki mafya liderinin de aralarında bulunduğu mafya üyeleri çeşitli suçlamalardan toplam 2 bin 100 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, 131 sanığa beraat verdi.

Aralarında beyaz yakalı profesyonellerin de bulunduğu 330'un üzerindeki şüpheli mafya üyesi ile suç ortağı olduğu iddia edilen kişilerin yargılaması üç yıl sürdü.

Şahıslar dava kapsamında gasp, uyuşturucu kaçakçılığı ve hırsızlık gibi başlıklardan suçlanıyordu. 

İtalyan devlet ajansı Ansa, Calabria'nın Lamezia Terme kentinde görülen davada yargıçların kararlarını okumalarının 1 saat 40 dakika sürdüğünü aktardı. 

Duruşmada en ağır cezalar (30 yıl hapis), her ikisi de Calabria merkezli mafya liderleri olan Saverio Razionale ve Domenico Bonavota'ya verildi. 

Ülkenin güneyindeki soruşturmayı yürüten mafya karşıtı savcılara göre Sicilya mafyasının etkisini kaybetmesi ile 'Ndrangheta, İtalya ve yurt dışında sessizce güç topladı. Su anda Avrupa'da kokain ithalatını tekelinde bulunduruyor. 

Keza İtalyan savcılara göre örgütün Kuzey ve Güney Amerika'da da üsleri var. 

Ayrıca Afrika'da da aktifler ve 'Ndrangheta üyeleri son yıllarda Avrupa'nın yanı sıra Brezilya ve Lübnan'da da tutuklandı. (euronews)